Siden 18. maj har det igen været tilladt at holde gudstjeneste, barnedåb og bryllupper i Solrød Strandkirke. Dog kun med et begrænset antal deltagere, da myndighederne kræver, at der er to meter mellem folk, når der synges.

Til bryllupper må der højst være 40 gæster, og til barnedåb og gudstjenester må der være 36 gæster. Det samme gælder ved bisættelser/begravelser, hvor der hidtil har været en grænse på 20 personer. Det har været svært for mange pårørende at skulle sige farvel til deres kære kun med de nærmeste 19 omkring sig. Kirkeministeriets ændrede opmålingsregler af kirkerummene er derfor til særlig gavn ved bisættelser/begravelser.

”Vi er meget glade for, at vi nu igen kan holde gudstjenester og andre kirkelige handlinger, for vi har savnet at være der for de mennesker, der plejer at bruge kirken. Alle kan trygt komme, for vi tager hånd om sikkerhedsafstand, der er sprit ved indgangen, og vi synger salmer på Powerpoint, så der ikke sker smitte via salmebøger”, fortæller Charlotte Gravesen.

Sammen med kirkens to andre præster og en kirketjener har hun flyttet bænke, målt op og sat skilte, hvor folk må sidde. Gudstjenesterne bliver uden altergang og kirkekaffe, der er kun adgang fra Mosevej, og døren lukkes, når det tilladte antal er nået.

Kirketjener Doris Lukowski ved en af spritstanderne, som alle skal benytte, inden de går ind i kirkerummet.

Solrød Kirke har været lukket for alle handlinger siden midten af marts. Nu er der åbent for barnedåb, bryllupper og bisættelser/begravelser. I den lille landsbykirke må der maksimalt være 10 gæster – dog 12 ved bryllupper. Aftengudstjenester den sidste tirsdag i måneden er aflyst resten af året.

Alle aktiviteter og arrangementer aflyses første halvår af 2020. Det gælder strikkedamer, Joyful Noise, Tirsdagscafé, pige- og voksenkor, koncerter og foredrag.

Kilde: Solrød Sogn

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.