Med udgangspunkt i sin bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv, der endte i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i fuld gang med.

Foredraget finder sted onsdag den 23. oktober kl. 19-21 i Solrød Strandkirke, og der er gratis adgang.

Vi skal høre om Kim Larsens faderløse opvækst på stenbroen, lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat og fra begyndelsen havde et vågent, men frygteligt genert øje til det modsatte køn.

Jens Andersen fortæller også om Kim Larsens ungdom, hvor rockmusikken holdt sit indtog. I disse år ville unge Larsen være skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

Undervejs i foredraget trækkes der linjer gennem Larsens liv og hans mange sange. Fra barndommens gade i Københavns nordvestkvarter til bl.a. Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til.

Glæd dig til et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i hans ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Organist Ove Mathiesen spiller til en håndfuld af Kim Larsens kendte sange, som du kan synge med på. I pausen serveres håndbajere, som Kim Larsen gerne drak på sit stamværtshus Lørups Vinstue i Odense.

Kilde: Solrød sogn

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.