Igen i år er juletiden præget af coronasmitte i samfundet. Det tager menighedsrådet og præsterne i Havdrup højde for ved at holde den ene af juleaftens tre gudstjenester udenfor.

Det betyder, at den første gudstjeneste kl. 11 og den sidste gudstjeneste kl. 13 bliver holdt i kirken med højst 60 deltagere til hver gudstjeneste, fordi kirken er så lille.

Den midterste gudstjeneste kl. 12 holdes udenfor, så selve kirken kan blive luftet godt ud imens. Her vil præst Kristine S. Hestbech læse juleevangeliet, og alle synger nogle af julens dejlige salmer, så det skal nok blive en stemningsfuld begivenhed.

På kirkens hjemmeside kan man den 24. december se en lille juleandagt på et kvarter med Kristine Stricker Hestbech. Hun læser juleevangeliet og holder sin juleprædiken, og organist Peter Plougmann spiller salmemelodier på klaver.

Både første og anden juledag er der gudstjeneste i kirken kl. 11 med altergang og Maria Gasior på tværfløjte. Nytårsaften bliver ekstra festlig med gudstjeneste kl. 15 i kirken og et glas champagne bagefter.

Julen slutter med 2 gudstjenester i anledning af Helligtrekonger: i kirken den 2. januar og i sognehuset med familiegudstjeneste og fællesspisning på selveste Helligtrekongersdag den 6. januar.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.