Coronasituationen og smittetrykket i samfundet ændrer sig fra uge til uge. Den 19. december kom der således nye restriktioner, som medfører ændringer i forhold til, hvad der tidligere er meldt ud om julens gudstjenester i Havdrup Kirke og øvrige aktiviteter.

Det betyder, at der max må være 40 gæster i kirken, og at alle skal bære mundbind. Det tager menighedsrådet og præsterne i Havdrup højde for ved at holde den ene af juleaftens tre gudstjenester udenfor.

Den første gudstjeneste kl. 11 og den sidste gudstjeneste kl. 13 bliver holdt i kirken med højst 40 deltagere til hver gudstjeneste, fordi kirken er så lille.

Den midterste gudstjeneste kl. 12 holdes udenfor, så selve kirken kan blive luftet godt ud imens. Her vil præst Kristine S. Hestbech læse juleevangeliet, og alle synger nogle af julens dejlige salmer, så det skal nok blive en stemningsfuld begivenhed.

På kirkens hjemmeside kan man fra den 24. december se en lille juleandagt på et kvarter med Kristine Stricker Hestbech. Hun læser juleevangeliet og holder sin juleprædiken, og organist Peter Plougmann spiller salmemelodier på klaver.

Både første og anden juledag er der gudstjeneste i kirken kl. 11 med altergang og Maria Gasior på tværfløjte. Nytårsaften bliver ekstra festlig med gudstjeneste kl. 15 i kirken og bagefter et glas champagne udenfor på kirkegården.

Julen slutter med gudstjeneste Helligtrekongers søndag i kirken den 2. januar. Den planlagte familiegudstjeneste med fællesspisning i sognehuset Helligtrekongersdag den 6. januar er aflyst.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.