Tirsdag den 25. januar kl. 19.30 er der aftengudstjeneste ved Carsten Mølgaard Hansen i Solrød Kirke.

På grund af corona har der ikke været aftengudstjenester i lang tid. I den pause har kirkens tre præster overvejet, hvordan aftengudstjenesterne kan holdes på nye måder.

Der bliver ingen prædiken, nadver og fem salmer, som kirkegængerne kender det fra en almindelig gudstjeneste. I stedet tager vi hver gang udgangspunkt i en dansk skønlitterær forfatters udgivelser og har fokus på musik og ord, der brydes af en prædikenlæsning”, fortæller Carsten Mølgaard Hansen.

Han har valgt, at aftengudstjenesten den 25. januar skal have overskriften ”Smerte og tyggegummikonger”, og Halfdan Rasmussen er aftenens hovedperson.

Carsten Mølgaard Hansen er præst ved årets første aftengudstjeneste i Solrød Kirke.

Halfdan Rasmussen er mest kendt for sine børnerim og -remser, men i sit tidlige forfatterskab skrev han nogle alvorlige digte med billedrige beskrivelser af menneskets eksistens. Jeg vil udfolde hans tanker ved at læse nogle af digtene op, og organisten bestemmer selv, hvilke salmer, han synes, der passer til”, siger Carsten Mølgaard Hansen.

Han håber, at den nye gudstjenesteform vil tiltrække nye såvel som gamle kirkegængere, der sætter pris på sang, æstetik og meditation.

Efter gudstjenesten er der kaffe i våbenhuset.

Aftengudstjenester i Solrød Kirke finder sted den sidste tirsdag i måneden på nær i juni, juli og december.

Kilde: Solrød Sogn

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.