Solrød Bibliotek har flyttet rundt, så der nu er god plads til, at borgerne kan benytte biblioteket både inden og uden for den betjente åbningstid.

Det moderne Solrød Bibliotek er meget mere end blot en samling bøger, musik og film. Det er et sted, hvor borgerne mødes, inspirerer hinanden, og lærer af og med hinanden. Det stiller høje krav til fleksible fysiske rammer, og det har biblioteket med en helt ny indretning netop skabt.

Den nye indretning rummer blandt andet en fælles betjeningsø, som netop er blevet indviet. I fremtiden vil borgerne møde både børne- og voksenbibliotekarerne samt biblioteksassistenter, lige når de træder ind af døren.

Det har frigivet plads til to nye torve, hvor biblioteket kan udstille aktuelle bøger og andre relevante materialer, men som også kan bruges til børneteaterforestillinger, udstillinger fra lokalhistorisk forening, filmforevisninger eller borgernes egne selvorganiserede arrangementer eller udstillinger.

Det har borgerne allerede benyttet sig af, og fx har der været en åben malerworkshop, og jævnligt mødes en gruppe borgere og strikker sammen. Men kun fantasien sætter grænser, og det er bibliotekets overbevisning, at borgerne i fremtiden i høj grad vil tage biblioteksrummet til sig og arrangere ting for og med hinanden.

Bedre forhold for gymnasieelever
I voksenbiblioteket kommer der et stigende antal gymnasieelever, der bruger biblioteket til at studere alene og sammen i studiekredse både i og uden for skoletid.

For at skabe gode rammer for det har biblioteket udvidet det trådløse netværk til at virke overalt, der er installeret en lang række strømstik til de studerendes bærbare computere og etableret over 30 nye behagelige siddepladser. Heriblandt i den nyrenoverede atriumgård, der er åben for borgerne i hele sommerhalvåret.

Nyheder på børnebiblioteket
På børnebiblioteket lavede man i foråret en undersøgelse blandt børnefamilierne og de yngste borgere, og her var det et stort ønske at få en række områder, hvor man kunnen ”hænge ud” og mødes med vennerne. Derfor er der også lavet en gennemgribende nyindretning i børnebiblioteket, så der netop er skabt disse områder.

Bøgerne har også skiftet plads, så man nu møder ungdomsbøger, fantasy m.m. i det område, der markerer overgangen fra voksen- til børnebiblioteket. Reolerne står nu som en slags labyrint, og det vil være medvirkende til at øge børnenes opdagelseslyst og fantasi og gøre det spændende at gå på jagt i bibliotekets bogsamlinger.

Har man endnu ikke set det nyindrettede bibliotek, så er det bare om at komme derned. Der er som altid åbent kl. 9-22 alle ugens dage.

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.