Prins Henrik fra opvæksten i Fransk Indokina til royal, dansk pensionist

Forfatteren, tv-værten Stig Ulrichsen, som sidste år havde stor succes med sit foredrag om filmstjernen Ib Mossin, er tilbage på Solrød Bibliotek tirsdag den 8. marts og fortæller om en anden berømtheds fantastiske liv: Henrik, Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen.

– Jeg havde længe overvejet at holde et foredrag om en af de mest interessante personligheder i det danske kongehus igennem nyere tid, men ønskede ikke at gøre det uden Prinsgemalens tilladelse, forklarer Ulrichsen.

Den fik han fra Prinsgemalens sekretariat med den korte besked: ”HKH Prinsgemalen fandt det interessant.”

Henrik, som alle danskere er på fornavn med, har haft et fantastisk liv. Født den 11. juni 1934 i Frankrig, og døbt Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat. Mange ældre danskere husker sikkert, hvor svært den daværende kongelige konfessionarius, biskop Erik Jensen, havde ved at udtale hans navn ved brylluppet i Holmens Kirke med kronprinsesse Margrethe i 1967.

I begyndelsen tog den charmerende Henrik danskerne med storm, men siden skiltes vandene. For nogle var og er han en festlig fyr, for andre en lapset snob, men alle kan være enige om, at han er en livsnyder og farverig med mange facetter.

Mange af disse vil Stig Ulrichsen komme ind på i sit underholdende foredrag om en mand, som indeholder betydelige flere sider, end hvad der skildres i pressen. Det sker på Solrød Bibliotek tirsdag den 8. marts kl. 19.00, og det tegner allerede nu til at blive en succes.

Billetter a. 50 kr. kan købes via bibliotekets hjemmeside www.solbib.dk eller i bibliotekets skranke.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.