Lokal troubadour garanterer en fornøjelig eftermiddag fredag den 4. september

Nikolaj Andersen fra Jersie Landsby fortæller udvalgte anekdoter og hændelser fra de mange års revyhistorie, om kunstnerne både for og bag scenen – samt ikke mindst akkompagnerer og synger for til et stort udvalg af de kendteste revyviser. Det sker fredag den 4. september kl. 15.00 på Solrød Bibliotek.

Dansk er revy har en lang og glorværdig historie. Nytårsaften 1849 gik tæppet op på Casino Teatret i København for den første danske revy. På scenen stod medlemmer af en familie, som stadigvæk er i branchen, og til at svinge taktstokken for det første revyorkester stod selveste H.C. Lumbye, hvis ”Champagnegaloppen” var revyens festlige optakt.

Igennem de godt 166 år, der er gået siden begyndelsen, har dansk revy oplevet både op- og nedture, men i de senere år er genren vokset til nye højder, og folk strømmer til landets revyscener i store mængder.

Nogle af dem, som har boltret sig på landets scener, har opnået kultstatus som Liva Weel, Oswald Helmuth, Dirch Passer og Preben Kaas. Og så har det også været dér, hvor elskede skuespillere har kunnet slå sig løs som Ib ”Ibbermand” Schønberg, Marguerite Viby og Lily Broberg.

Det er noget af det, Nikolaj Andersen vil komme ind på under den festlige eftermiddag med røverhistorier og ikke mindst fællessang i lange baner, så der er noget at glæde sig til.

Der er oven i købet gratis adgang; man skal blot tilmelde sig på Solkultur.nemtilmeld.dk eller i bibliotekets skranke, og bliver man tør i halsen af at synge med, kan der købes drikkevarer.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.