Solrød er i øjeblikket ramt af en bølge af tricktyverier, og politiet opfordrer til, at borgerne er særligt opmærksomme.

Ifølge politiet er det især ældre medborgere, der oplever, at en person henvender sig og udgiver sig for at være fra hjemmeplejen. Det lykkes så typisk at få smuglet en ekstra person ind i hjemmet, der laver tyveri, mens ”hjemmehjælperen” holder den ældre hen med snak.

I andre tilfælde vil personen ind og aflæse el- eller vandmåler, men stjæler i stedet. Politiet opfordrer derfor de ældre til aldrig at lukke nogen ind, de ikke kender. Og pårørende må meget gerne tage en snak med deres ældre familiemedlemmer om, at man ikke skal åbne døren for fremmede.

Butikkerne i Solrød er også ramt af tricktyverier. Her lykkes det ofte tricktyvene at snyde sig til at få for mange penge retur, når de betaler med 1.000 kroner.

Hvis du ser mistænkelige personer i boligområder med mange ældreboliger eller oplever mistænkelig opførsel i butikkerne, så vil politiet være glade for et kald på 114. Det kunne jo være, at de havde en patruljevogn lige i baghaven.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.