Greve-borgerne er lige nu udsat for ekstra mange indbrud, og mens politiet arbejder på at standse tyvene, kan alle borgere hjælpe med at holde tyvene væk – for eksempel med det sikre system Nabohjælp.

De seneste måneder er antallet af indbrud steget i Greve. Kommunen har ellers oplevet et fald i antallet af indbrud i 2015, men efter nytår vendte kurven. I år var der således 126 indbrud i januar og februar mod kun 46 i de samme måneder sidste år.

Derfor opfordrer Greve Kommune alle borgere om at holde ekstra godt øje – og gerne gennem det system, der hedder Nabohjælp.

Greves borgmester Pernille Beckmann er selv på Nabohjælp. Hun er glad for at vide, at naboerne holder øje med hendes hus, når det er alene hjemme.

”Jeg vil anbefale Nabohjælp. Det er et sikkert system, så indbrudstyvene ikke kan kigge med. Og man får sms eller mail, når der sker noget mistænkeligt i nabolaget,” fortæller hun.

Politiet vurderer, at den nuværende bølge af indbrud i Greve er begået af lokale vaneforbrydere. Indbruddene sker typisk om eftermiddagen, når forbryderne er stået op, men før folk kommer hjem fra arbejde. Indbruddene sker til gengæld sjældent om natten eller når folk er hjemme.

På baggrund af de mange indbrud har folk fra Greve Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi samt de store grundejerforeninger og lejerforeninger været samlet til et møde på rådhuset. Der blev alle parter enige om, at satse hårdt på Nabohjælp.

Du finder nabohjælpe her: www.nabohjælp.dk og som app på mobilen ”Nabohjælp”.

Desuden kan du møde politiet og folk fra grundejerforeningerne i Waves og Greve Midtbycenter til en snak om Nabohjælp og tryghed i Greve på en række lørdage i de kommende måneder.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.