Masser af beboere, politikere og interesserede borgere var mødt op, da Trylleskov Strand-kvarteret fejrede rejsegilde med træplantning, taler og økologiske lækkerier

Midt imellem sandklitter, fyrreskov og Øresunds blå linjer ligger Trylleskov Strand-kvarteret på Troldmands Allé.

Endnu er det en byggeplads, men frem i Trylleskov Strand vokser et nyt boligområde med 10 nye punkthuse i 3 og 4 etager, samlet i 2 boligøer med 56 nye spændende boliger i 1930ernes lyse funkisarkitektur – tæt vævet sammen af et varmt fællesskab på tværs af forskellige boligtyper.

Den første boligø består af 56 boliger fordelt i punkthusene A, B, C & D med 12 ejerlejligheder og 2 penthouses (E & F) i hvert punkthus. Langs villavejen snor små cykelstier og gangstier sig gennem grønne bakker, hvor de hvide punkthuse samler sig som smukke skulpturer mellem buske og træer – tæt på skov, strand og hav.

Og da Trylleskov Strand nyligt fejrede rejsegilde var masser af mennesker – både kommende og forventningsfulde beboere, begejstrede lokalpolitikere og interesserede borgere – mødt op for at se byggeriet og komme indenfor i den første rå-lejlighed samt lytte til talerne fra bygherre Falk-Rønne & Kierkegaard, borgmester Niels Emil Hörup og arkitektJes Edvars. og så måske for at nyde og smage på de mange lækre økologiske delikatesser fra street food vogne med is, kaffe og sandwich.

Teddy Kierkegaard fra bygherre Falk-Rønne & Kierkegaard, som står bag byggeriet sammen med finansiel partner Artha og entreprenør xx, sagde:

“Solrød kommune er en naturskøn oase med ressourcestærke borgere. I er en kommune i
vækst med en af landets laveste ledighedsprocenter på blot 2.2%. I er også visionære – og
derfor har vi netop præsenteret vores idé om badebro og badelaug…
Nu bygger vi den afsluttende del af en hel lille landsby i kommunen med 750 nye boliger i
en hvid bæredygtig funkis-by kun 4 minutter fra havet med eget pool område og sauna,
fælleskab med SUP og kajakker, skønne og trygge omgivelser. Det bliver affordable luxury
med luksus som Gaggenau- og Poliform-køkkener, store balkoner og penthouselejligheder
med havgus, når vindretningen er optimal. Og måske med DGNB certificering, som vi
aspirere til.”

– Nabolaget er omkranset af 37,7 hektarer grønne områder med otte søer, smukke springvandspladser med bænke og legeområder for de mindste.
– Fra Troldmands Allé er der kun 4 minutters gåtur til Netto og 5 minutter til børnevenlig strand eller naturoplevelser i Trylleskoven.
– Skal man til København, er der kun 2 km cykeltur til Solrød Station og 10 minutters køretid til hovedstaden via E20.
– I Solrød er der mulighed for at skabe en god dagligdag til små og større børn. Der er 3 folkeskoler og 3 privatskoler, 7 børnehaver, 2 vuggestuer, 5 integrerede institutioner og en enkelt privat institution at vælge imellem.
– Hver bolig har sin egen parkeringsplads i et parkeringsanlæg ved boligøen. Herfra er der let adgang til Troldmands Allé, der fører ud til Trylleskov Allé og Cementvej – og videre ud på E20 til København på bare 3 minutter.

Kilde: Lise Leonhard Hjorth

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.