Vi har en fælles opgave i forhold til de unges festkultur i det offentlige rum i Solrød kommune

Kære forældre i 7. – 9. Klasse.

Henover sommeren har en masse unge samlet sig i strandområdet, hvor de har badet og festet. Det er dejligt at strandområdet bliver benyttet og at de unge har steder, hvor de kan mødes og hygge sig med andre unge.

Nogle dage har mellem 30 – 60 unge samlet sig og festet og i år har særligt Naturlegepladsen i Trylleskoven været et populært sted at mødes. Men også Karlstrup Kalkgrav, Strandløven og Fortet, har igen i år været velbesøgt af unge, der fester.

Når så mange unge mødes på ét sted og fester, kan det ikke undgås at det støjer og skaber en vis opmærksomhed, for andre borgere som brugere strandområdet og Kalkgraven eller som bor tæt ved.

Vi har i år desværre oplevet en stigning af klager omhandlende unges fester i det offentlige rum og politiet har ligeledes modtaget flere anmeldelser om støjgener, hærværk, efterladt skrald og flasker. Flere unge medbringer eget musikanlæg, soundboxes, der kører på batteri og kan spille meget højt i flere timer.

Nogle dage har de unge festet til klokken 4 om natten og de har både festet på hverdage og i weekender. Politiet har måtte lukke festerne flere gange, toiletbygningen ved Trylleskoven har været udsat for hærværk og graffiti samt diverse efterladenskaber i området.
I forsøg på at tænde bål er flere træer i området raseret og væltet, bålhyttens gulv er forsøgt brækket op og der er brandmærker og brandskader mange steder.

Det er vores oplevelse at de unge drikker alkohol når de fester. Mange drikker øl og cider med lav alkoholprocent. Vi ser også en del unge drikke stærk spiritus og diverse former for shots med en høj alkoholprocent.
Vi ved også at nogle af de unge eksperimenterer med illegale rusmidler, lattergas, hash, amfetamin og kokain.

De unge er primært unge fra Solrød fra 7. – 9. Klasse, men der kommer også unge fra Greve og Køge. De unge inviterer typisk via de sociale medier, i lukkede grupper, hvor der godt kan være flere hundrede medlemmer.

Der har denne sommer være anmeldt flere alvorlige hændelser ved Trylleskoven til Politiet. Det være røveri, vold og forsøg på voldtægt.

Vi vil opfodre jer til at tage en snak med jeres unge om ovennævnte.

I dette skriv har vi også valgt at komme med nogle gode råd til, hvad i som forældre kan gøre for at præge jeres unges festkultur.

  • Bruge forældrenetværket omkring jeres unges omgangskreds.
  • Kontakt hinanden, afstem forventninger og vær tydelig overfor de unge i forhold til aftaler.
  • Det har en præventiv effekt, at der er klare aftaler om indtag af alkohol, tidspunkt for hvornår man skal være hjemme, steder man må opholde sig og hvis de unge ved at i forældre taler sammen.
  • Det har ligeledes også en præventiv effekt, hvis de unge oplever og ved, at I kommer forbi i løbet af aftenen, og lige ser om de har det okay og om festen forløber til alles bedste, og ikke er til gene for andre. De unge kan og skal ikke selv tage dette ansvar. Det er en forældreopgave.

Vi vedhæfte også et link til forældrehæftet fra GODA “unge, alkohol og fester” samt en artikel fra dr.dk/nyheder ”unges fester skaber konflikter i lokalsamfundene”, som vi vil opfordre jer til at læse.

KLIK HER for link

I er altid velkomne til at kontakte SSP Solrød for råd og vejledning. Vi deltager også gerne i arrangementer på skolerne omkring de unges festkultur.

Med venlig hilsen

SSP Solrød

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.