Et gammelt hus får nyt liv i Parkbo – Et lille træhus havde udsigt til at ende livet på lossepladsen, men takket være det gode samarbejde, lykkedes det to daginstitutionsledere at give træhuset et nyt liv i Parkbo.

De spændte blikke og åbne munde var rettet mod den kæmpe kran, der var kørt ind på Parkbos parkeringsplads. Længe havde børnene ventet på dette øjeblik, og forløsningen var nu få meter fra dem.

På ladet havde kranen nemlig det fineste lille træhus med røde bjælker og hvide sprossede vinduer. Et rigtig hjerterum, hvor kreativiteten vil få rig mulighed for at udfolde sig i fremtiden.

Et kig ind af vinduerne afslørede dog, at træhuset har levet et ganske andet liv indtil nu. Både vægge og vinduer var plastret til med graffiti, og ungdomsånden spirrede lystigt. Huset har nemlig stået i haven hos lederen af Tryllehytten, hvor hendes nu ældre børn igennem årene har haft et fristed med vennerne. Nu var det dog slut, og husets liv så ud til at ende.

Meeen måske der var et lille håb. I hvert fald ringede lederen af Tryllehytten til lederen af Parkbo og fortalte, at husets dage var talte i hendes private have.

Genbrug er guld værd

Det viste sig at være en rigtig god idé, for både plads og lyst var der nemlig i Parkbo. Her havde man for nyligt fået indhegnet et grønt areal foran institutionen, og man var netop i gang med at finde ud af, hvad der skulle ske på arealet, der har fået navnet Lilleby. Tilbuddet fra Janni var derfor særdeles kærkomment, fortæller Louise Lange, der er afdelingsleder i Parkbo:

“Det kunne ikke passe mere perfekt! Lilleby her skal være et sted, hvor vi kan tage mindre børnegrupper med ud og enten tumle eller fordybe os i kreative ting. Vi har brug for et sted, hvor vi kan få lidt snavs under neglene, og hvor vi bare kan slippe tankerne og kreativiteten løs.”

Mens børnene stod på række foran Parkbo, begyndte kranmanden, der naturligvis går under navnet Kristian Kran, langsom at hejse huset ind i Lilleby. I mens blev der heppet, hoppet og flaget blandt børn og pædagoger, og utålmodigheden slap næsten op.

Da huset stod sikkert placeret, fjernede Kristian Kran snoreværket, og så blev lågen endeligt åbnet, og børnene myldrede ind.

“Woooow,” lød det, hver gang et nyt barn trådte ind i huset, mens pædagogerne var ved at sprænge af begejstring over de fremtidige muligheder.

Selvom det er svært at vente, skal huset nu have en kærlig hånd, så det er klar til et nyt liv i Parkbo.

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.