Den Socialdemokratiske gruppe i Solrød Byråd har været samlet for at drøfte strategi i forhold til Solrød Kommunes budget for de kommende år.

Umiddelbart er vi naturligvis glade for, at administrationens udarbejdede forslag til 1. behandlingen er forskånet for større besparelser, og det ser ud til, at vi slipper for fyringer og voldsomme besparelser.

Vi mener, at budgetforslaget er ansvarligt og ser meget fornuftigt ud som ramme for de forhandlinger, som Borgmesteren har indbudt til. Vi møder i hvert fald op med et åbent sind og med en konstruktiv indgangsvinkel og uden at stille “ultimative krav”.

Alligevel håber vi selvfølgelig på, at vi derudover kan få sat nogle Socialdemokratiske fingeraftryk under forhandlingerne på det endelige budget.

Et særligt fokusområde for os er et kvalitetsløft af vores dagtilbud og i vores skoler, hvor der blandt andet er brug for, at der bliver flere ressourcer til mere og uddannet personale i vores institutioner, og at vi får udskiftet nedslidte møbler i vores skoler.

Et andet fokus er på at få bygget boliger til seniorer, hvoraf en del skal være almennyttige, så der blandt andet er mulighed for, at vores ældre borgere kan flytte fra deres hus og leve en tryg alderdom i en mindre bolig i Solrød.

Og et tredje fokus er på ældreområdet, hvor vi ønsker at levere en personlig pleje og praktisk hjælp af høj standard. Vi arbejder for en ældreomsorg præget af værdighed.

Vi ser derfor frem til de kommende forhandlinger, og håber på en god budgetaftale, så vi får et stærkt fundament for en kommune med fortsat vækst, udvikling og fremgang for borgerne.

Claus Redder Madsen
Gruppeformand – Byrådsmedlem – Socialdemokratiet i Solrød.

Deltag i debatten
Del.