Har du set den?! Reklamen om at Venstre har tilført 75 mia. kroner til velfærd siden 2001. Fint forsøg på at iklæde sig velfærdsførertrøjen – Desværre matcher billedet ikke virkeligheden!

I perioden 2001-2010 hvor Anders Fogh Rasmussen var statsminister, blev der brugt 72 mia. kroner af de 75 mia. kroner. I perioden 2010 til i dag hvor Helle Thorning Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har været statsministre, er der brugt 3 mia. kroner.

Hvis væksten i det offentlige forbrug skulle have fulgt den demografiske udvikling (flere mennesker, flere ældre over 80 år, flere børn osv.) skulle der have været brugt 21 mia. kr. i perioden 2010 til i dag.

Med andre ord har vi oplevet en underfinansiering og et nedadgående serviceniveau.

Som et kuriosum kan nævnes, at i finanslovsforslaget for 2019, er der forudsat en vækst på 0,4 pct. Som jeg har skrevet før, er der behov for en realvækst i det offentlige forbrug på omkring 0,7 pct., hvis vi skal have samme offentlige service i 2025, som vi har i dag; konstante krav om top-behandlinger på sygehusene, nyeste medicin, bedste teknologi i folkeskolerne, ordentlig pleje af ældre og børn osv.

John Wennerwald – Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Deltag i debatten
Del.