Er du i plus på overskudskontoen, og har du en økonomisk baggrund, så er der bud efter dig. Et nyt rådgivningsinitiativ skal hjælpe økonomisk nødstedte familier tilbage på sporet.

Er du skarp i at lægge et budget? Har du gode fif til at overholde det? Og kunne du tænke dig at gøre en kæmpe forskel for andre? Så bør du slå ørene ud.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Folkehjælp og Solrød Kommune skal hjælpe familier, der har ondt i økonomien, og derfor søger vi kompetente rådgivere, der på frivillig og uvildig basis vil hjælpe familierne på rette spor. God rådgivning vil nemlig kunne løse det for mange, forklarer Søren Løgstrup Poulsen, der er frivillig koordinator ved Dansk Folkehjælp i Solrød Kommune:

“Det er let at stifte gæld, men kan være meget svært at komme af med den igen. For nogle kan situationen være helt uoverskuelig, og derfor håber vi, at dette initiativ fra Dansk Folkehjælp kan hjælpe nogle af dem, der er nødstedt. Rettidig rådgivning kan ofte være en vej ud af problemerne,” siger han.

Kompetence og omsorg

For mange er det et tabu, hvis der er rod i økonomien. Derfor er det helt essentielt, at rådgivningen er både anonym og uafhængig, og at det bunder i et ønske om at hjælpe, forklarer Yvonne Lerche, der er projektkonsulent hos Dansk Folkehjælp:

“Vi kan mærke, at det er vigtigt for borgerne, der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere – både i forhold til kommunen og banker med videre. Og så er det vigtigt, at rådgiverne har både tid og indsigt i problemstillingerne,” fortæller hun og understreger, at anonymiteten også gælder rådgiverne.

Som rådgiver er det derfor vigtigt, at man er imødekommende og forstående, og at man har en økonomisk baggrund eller faglig erfaring med privatøkonomi.

“Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter – og ikke mindst et samlet overblik over den gæld borgeren har,” fortæller Yvonne Lerche og fortsætter:

“Når det er på plads, går vi så i gang med at få lavet aftaler med kreditorer, og på den måde kan vi lave et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig.”

Planen er at danne et rådgivningshold sammen med den frivillige koordinator Søren Løgstrup Poulsen, og der rådgives, når det passer i borgerens kalender. Rådgivningen vil foregå i Aktivitets- og Frivilligcentret i Solrød Centret.

Hvis man er interesseret i at blive en del af rådgiverholdet, er der et uforpligtende informationsmøde i Aktivitets- og Frivilligcentret, Solrød Centret, Mandag den 22. oktober, kl. 16.00 – 17.30 hvor Dansk Folkehjælp vil fortælle om det frivillige initiativ Økonomisk Rådgivning.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.