Børnefamilierne er så vilde med Solrød Kommune, at det har skabt pladsmangel på dagtilbudsområdet i Solrød Strand. Nu skal en ny, midlertidig pavillon ved Tryllehytten skabe flere pladser.

Solrød Kommune – og i særdeleshed Solrød Strand – har vist sig at være så populær hos børnefamilierne, at der er opstået pladsmangel i nogle af kommunens dagtilbud. Derfor har byrådet allerede besluttet at udvide både daginstitutionerne Bølgen og Tryllehytten i Solrød Strand samt at sætte en midlertidig pavillon op ved Bølgen. For hurtigt at skabe endnu flere dagtilbudspladser og imødekomme det akutte pladsbehov besluttede byrådet på byrådsmødet den 8. oktober, at der også skal opsættes en ny og moderne pavillon ved Tryllehytten.

“Vi har hørt fra flere – både forældre og personale – at de er rigtig glade for den midlertidige pavillon, vi i august stillede op ved Bølgen. Pavillonen ved Tryllehytten kommer også til at være en tryg og udviklende ramme for vores daginstitutionsbørn, og derfor er jeg glad for, at det er denne løsning, vi er landet på,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune.

Den ca. 300 m2 store pavillon kan rumme tre børnehavegrupper, hvilket svarer til 54 børn. Pavillonen bliver bygget specielt til brug som daginstitution med eget køkken og lyse og imødekommende rum, der indbyder til både hygge, leg og læring.

Beregninger viser, at det kun er frem til april måned 2019, der vil være behov for pavillonen ved Tryllehytten, men byrådet har alligevel prioriteret at bibeholde pavillonen frem til, at udvidelsen af Tryllehytten er færdig i efteråret 2019.

“En byggeproces kan selvfølgelig godt skabe lidt uro, og ved at bibeholde pavillonen frem til efteråret skaber vi nogle ekstra muligheder for både kreativ udfoldelse og fordybelse for Tryllehyttens børn og voksne. Det er penge godt givet ud,” sige Kim Sunesen, som fortsætter:

“Vi ved godt, at den akut opståede pladsmangel skaber nogle udfordrende situationer, som langt fra er optimale, men jeg ved, at vores dygtige medarbejdere både ude i institutionerne, i dagplejen og på rådhuset virkelig arbejder hårdt for at få enderne til at mødes på bedste vis. Vi håber på forståelse fra de forældre, der er påvirket af situationen, og beder om tålmodighed lidt endnu.”

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.