Hos Liberal Alliances byrådsmedlem, Emil Blücher, følges erhvervsundersøgelserne fra Dansk Industri og Dansk Byggeri nøje. Det lokale byrådsmedlem byrådsmedlem ser nemlig undersøgelserne, som et godt værktøj, til at forbedre kommunens erhvervsvenlighed.

Af samme årsag, ærger det også Emil Blücher, at byens borgmester er meget selektiv omkring hvilke undersøgelser der fremhæves. I følge Emil, er der en direkte sammenhæng mellem resultatet på undersøgelserne, og kommunens vurdering af undersøgelsernes troværdighed.

Skiftende holdning til undersøgelsernes kvalitet

“Sidste år udtalte Niels Hörup, at Dansk Industri’s undersøgelse var “forbundet med endog meget stor usikkerhed. Årsagen var, at blot 35 virksomheder havde svaret på DI’s spørgsmål” fortæller Emil Blücher.

“Ikke desto mindre, kunne Solrød Kommune i juni 2018 offentliggøre deres egen undersøgelse, som ligeledes havde et meget antal lavt respondenter (50 virksomheder). Her fejlede kvaliteten øjensynligt ikke noget. Kommunen har sidenhen henvist til denne undersøgelse, når andre eksterne undersøgelser har tegnet et mere lunkent billede af kommunens erhvervsvenlighed.”

Solrød har brug for en erhvervsstrategi

Mens Solrød Kommune har politikker omkring alt fra kultur- og fritid, til værdighed på ældreområdet, har kommunen ikke udformet en egentlig erhvervspolitik- eller strategi. Her ser Liberal Alliance et klart potentiale, for aktivt at forbedre det lokale erhvervsklima.

“Vi kan diskutere herfra og til juleaften, om hvilke undersøgelser som er retvisende, og hvilke der ikke er. Det der betyder noget for vores lokale virksomheder, er at vi som byråd tager arbejdsbukserne på. Vi mener, at vi med en erhvervspolitik er bedre rustet, til at træffe strategiske beslutninger som kommer erhvervslivet til gavn. Der skal derfor lyde en klar opfordring herfra, til at byrådet udarbejder en sådan” afslutter Emil Blücher.​

Kilde: Emil Blücher

Deltag i debatten
Del.