Hjælp til hjælpemidler i hverdagen Tirsdag d. 9. oktober kl. 14 – 18 i Solrød Aktivitets– og Frivilligcenter

Seniornetværket i Solrød inviterer borgerne til at komme og kigge på hjælpemidler til hverdagen, som er med til at skabe livskvalitet i hverdagen.

Det kan være en jungle at finde ud af hvad der kan hjælpe en bedst, derfor har vi inviteret forskellige leverandører og organisationer til at komme og være til stede. Kom og mød de mange udstillere og deres personale, som kan rådgive om hjælpemidlerne.

Mange boliger er i to etager med trappe, som kan være et stort problem, kom og se hvordan der kan installeres en trappelift fra firmaet Botved.

Firmaet K. C. Pedersen viser træningsredskaber, behandlingsredskaber og meget mere. Som de selv siger ”vi har baggrund i faget ergoterapi og vil kunne give inspiration og vejledning til hvad der er bedst for den enkelte”.

Firmaet Lindebjerg A/S viser et udvalg af seniorcykler, el-scootere, kørestole og specielle lænestole.

Vores lokale Hørecenter Audika kan hjælpe med at afklare og fortælle om nedsat hørelse, som ikke kun påvirker personen, der lider heraf. Ægtefæller, familiemedlemmer og venner vil alle opleve positive forandringer, når et høretab bliver behandlet, hvilket også er med til at forhindre demens.

Cecura, er en dansk virksomhed, som tilbyder ældresikkerhed, ældreservice og tryghed for alle.
De tilbyder service og produkter, som er nødvendige for, at borgere kan føle sig trygge og sikre – både i eget hjem og udenfor døgnet rundt – året rundt. Kom se deres tryghedsalarmer og mobiltelefoner.

Denne dag kan I også møde forskellige foreninger, som kan give råd og vejledning bl.a.:
Hjerteforeningen, som tilbyder at måle blodtryk. Foreningen Rygtræning i Solrød, der holder til i Solrød Svømmehal og som fortæller om varmtvandsgymnastik, målrettet deltagere med gigt, ryglidelser og i det hele taget med problemer med bevægeapparatet. Gigtforeningen, Handicaprådet, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Lungeforeningen.

Fra Solrød kommune Visitator Charlotte Skou Hansen, Sundhedskonsulent Lone Rømer, Sundhedskonsulent Karin Brunsgaard og Demenskonsulent Eva Thun. Fra Synsrådgivningen i Roskilde kommer Anne Merete Møller og vise forskellige synshjælpemidler.

Seniornetværket i Solrød er et samarbejdet mellem Alzheimerforeningen Østsjælland, Centerrådet AFC, Havdrup Seniorklub, Solrød Senior Klub, Solrød Solisterne, Solrød Ældreråd, Ældre Sagen Solrød som også vil være tilstede. Skulle gæsterne trænge til en forfriskning, så har Frivillige Cafeen åben og tilbyder kaffe, kage, øl og vand.

Kilde: Sonja Poulsen

Deltag i debatten
Del.