Elektriker-eleven Emil fra Solrød Strand skal forsvare regionens ære ved DM i Skills til januar efter at han sejrede ved regionsmesterskaberne.

Med den store efterspørgsel på dygtige håndværkere tegner fremtiden lys for Emil Lennart Nielsen fra Solrød Strand. Den 20-årige elektriker-elev på EUC Sjælland har netop understreget sit store talent ved at vinde regionsmesterskaberne i Skills og dermed sikre sig en billet til DM.

– Jeg havde slet ikke regnet med det, forklarer han med smil i stemmen efter triumfen, der kom i hus på Roskilde Tekniske Skole. Her var han oppe mod elever fra  erhvervsskolerne Tec, Roskilde Tekniske Skole, CELF og EUC Nordvest.

– Jeg var forberedt på, at der ville være mere pres på end ved skolemesterskaberne og både flere konkurrenter og et højere niveau, men hvordan det er, ved man jo først, når man står i det, forklarer Emil, der ved, at konkurrencen nu skærpes yderligere, når der står DM på menuen.

– Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at holde fokus undervejs ved regionsmesterskaberne. Det er vigtigt, så man ikke bliver stresset af, hvad de andre laver eller hvor langt de er. Det gælder endnu mere til DM, hvor jeg selvfølgelig ikke kender niveauet, men hvor jeg ved, at der skal mere til end det, som jeg har leveret ind til nu. Vil jeg vinde, så skal det stå knivskarpt!

Til DM i Skills i Herning til januar kommer regionsmestre fra hele landet for at finde Danmarks bedste elektriker-elev.

Skulle det lykkes det 20-årige talent, der står i lære hos Di-Teknik i Køge, at vinde DM, så kommer han til at skrive EUC Sjælland-historie. Han bliver således skolens første danmarksmester inden for elektriker-uddannelsen i Skills-konkurrerncernes nuværende format.

Afgørelsen står til januar i MCH i Herning, hvor det allerede nu står klart, at han får selskab af ind til flere deltagere fra EUC Sjælland. Skolen har således gjort en stærk figur ved de foreløbige regionsmesterskaber på tværs af uddannelsesretninger. Regionens bedste inden for murer, flisemurer og bygningsmaler er således alle EUC Sjælland-elever.

Yderligere lokale talenter kan komme til efterhånden som regionsmestrene kåres. Blandt andet når EUC Sjælland selv er vært for regionsmesterskaberne for tømrerne, byggestruktørerne og anlægsstruktørerne fra 12. til 14. oktober i Næstved. Her slår skolen dørene op for skolemestrene fra andre erhvervsskoler i regionen og der er gratis adgang for publikum alle dagene.

 Kilde: EUC Sjælland

Deltag i debatten
Del.