Strandrenselauget i Solrød har fået taget de nødvendige prøver af tang og fedtemøg på stranden. Prøverne er godkendt, så tang og fedtemøg kan fjernes fra stranden og bruges til biobrændsel i det kommende biogasanlæg.

Strandrenselauget havde planlagt at begynde rensningen mandag d. 1. juni, men der er opstået den højst usædvanlige og glædelige situation, at stranden stort set er fri for fedtemøg. Strandrenselauget ser derfor tiden, vejrudsigten og vejret an, og har udskudt starten af rensningen til mandag d. 8.juni.

Årets rensning er planlag sådan, at rensningen starter samtidig i begge ender af Solrøds strand, hvor strandrensemaskinen kører på stranden fra syd mod nord, og de lidt større maskiner kører fra nord mod syd. Erfaringen siger, at der ophober sig mest fedtemøg i den nordlige del af stranden, så der sætter Strandrenselauget det tunge skyts ind.

Det fedtemøg, der fjernes i første rensning, bliver i år kørt til kommunens kompostplads på Åsvej, hvor det vil blive brugt til at starte en ny bunke Tryllemuld. Hvis der er meget fedtemøg, kan noget af det blive kørt til Biogasanlægget, når anlægget starter i august.  Det er planen, at al fedtemøg køres til Biogasanlægget når det er i drift, så på lidt længere sigt er det nok slut med Tryllemuld i den fedtemøgsberigede udgave, der hidtil er blevet udleveret til borgerne i Solrød.

Ved at køre fedtemøget til den lokale kompostplads, sparer Strandrenselauget en del udgifter til bortkørsel, så der forhåbentlig er penge nok i laugets kasse til tre rensninger i løbet af sæsonen.

Årets første strandrensning slutter som sædvanlig med oprydning efter bålene Sankt Hans aften d. 23. juni. I den forbindelse opfordrer Strandrenselauget til, at man venter med at anlægge bål på stranden til weekenden før Sankt Hans, altså tidligst lørdag d. 20. juni. Hvis bålene bliver anlagt tidligere, er de i vejen for strandrensningen, som derfor bliver mindre effektiv.

Årets renSTRANDløb er planlagt til at løbe af stablen lørdag d. 5. september, så reserver allerede nu denne formiddag til et hyggeligt løb for den rene strand, hvor overskuddet giver et væsentligt bidrag til årets rensninger.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.