Længe har et graffiti-bemalet hegn ud til rundkørslen Solrød Strandvej og Cementvej været en pine at se på og det blev for meget for en gruppe frivillige borgere, som søndag den 13. marts tog fat og malede hegnet. På 47 minutter malede 14 frivillige hegnet i en mørkegrå farve og løste dermed et problem, som i mere end halvandet år har kastet et kedeligt lys over Solrød Strandvej. De frivillige mødte på opfordring fra Solrød Strands Grundejerforening op fra morgenstunden og tog under indtagelse af kaffe og sodavand fat om penslerne mens hyggesnakken gik. Det var bred enighed om at dette var et initiativ til glæde for alle.

”Hver gang jeg kørte forbi ærgrede det mig at hegnet sendte virkelig kedelige signaler. Det er signaler, som ikke hører hjemme i vores område, og jeg ved at mange andre har haft det sådan.” fortæller Jens Bang Liebst som er formand for Solrød Strands Grundejerforening og initiativtager til den lille happening, som på under én time efterlod hele hegnet nymalet i mørkegrå farve. Maling såvel som pensler var i øvrigt sponseret af den lokale malervirksomhed Det’ Maleren som er ejet af Mette Rostén.

Ejerne af hegnet havde takket ja til initiativet og bestemt farven, men var også glade for opbakning i en sag som startede med at Solrød Kommune mod ejernes ønske fjernede en høj beplantning foran hegnet. Solrød Kommune tilkendegav at ville sætte ny beplantning op – det skete bare ikke lige så hurtigt. Hegnet havde ikke været synligt eller tilgængeligt i mange år og så derfor ud derefter, men sagen gik i stå eller i hårknude mellem parterne. Ejerne af hegnet malede herefter fantasifulde og farverige dyr, som en kommentar til Solrød Kommune i sagen. Endelig kom der fra ukendt kant en graffiti til med grimme ord om kommunen og det hele fremstod meget kedeligt. Det blev for meget for de kræfter i Solrød Strand, som arbejder for at området skal være attraktivt og tiltalende at bo i.
”Vi har udelukkende fokuseret på at løse problemet i positiv ånd og komme videre. At gøre kort proces i forhold til et hegn som alle var kede af at se på.”, siger Jens Bang Liebst og fortsætter: ”Særligt graffitien har efter min mening længe krævet handling – og det er altså nu ordnet af frivillige kræfter”.

På under en uge lykkedes det Solrød Strands Grundejerforening at skaffe tilsagn fra mere end 15 frivillige og endda sponsorat af maling og pensler – samt en lovning på at Firmaet Det’ Materen giver hegnet en omgang mere, når første lag er tørt. I samme uge skete der pludselig også noget med den længe lovede beplantning, idet Solrød Kommune fredag inden malearbejdet påbegyndte nyplantning af bøgehæk og via Facebook har tilkendegivet at den resterende del tilplantes indenfor den kommende uge.

”Det har været fantastisk opbakning og alt tyder nu på at beplantning færdiggøres i allernærmeste fremtid. Alle kan takke hinanden for et veloverstået arbejde og at vi i flok kan gøre en stor forskel i en lille by som Solrød Strand.” afslutter Jens Bang Liebst, som ikke vil udelukke lignende happenings i fremtiden.

– – –

Med venlig hilsen

Jens Bang Liebst
Formand for Solrød Strands Grundejerforening

SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING

Solrød Strands Grundejerforening repræsenterer mere end 1.600 ejendomsejere i den strandnære del af Solrød. Foreningen har siden 1917 spillet en aktiv rolle i udviklingen af Solrød Strand som område og by. Foreningens virke som områdets største interesseorganisation er at fremme Solrød Strand som et attraktivt sted at bo med rekreative og kvalitetsfyldte aktiviteter, arealer og natur.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.