Café-ildsjæle fik Frivillighedsprisen 2017

Solrød Kommunes mange ildsjæle blev hædret ved årets Frivillighedsaften, hvor de mange frivillige omkring Den frivillige Café i Aktivitets- og Frivilligcenteret fik Frivillighedsprisen.

Det skortede ikke på ildsjæle, da Solrød Kommune mandag aften hædrede kommunens mange frivillige ved et stort arrangement på Aktivitets- og Frivilligcenteret.

”Her i Solrød er frivillighed og et stærkt foreningsliv en af de grundpiller, som kommunen hviler på. Vi har en stærkt tradition for uselvisk at gøre noget for andre,” sagde Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds og fritidsudvalget, da han bød velkommen til de mange ildsjæle.

Ved aftenens arrangement blev årets Frivillighedspris uddelt, og den gik i år til de mange frivillige omkring Den frivillige Café i Aktivitets- og Frivilligcenteret.

”Helt fra start af har de frivillige omkring caféen gået på med krum hals, og i dag har caféen vokset sig til så stor en succes, at vi næppe havde turde drømme om noget lignende,” sagde borgmester Niels Hörup, som fortsatte:

”Det er en stor og beundringsværdig indsats de frivillige i caféen lægger for dagen og herfra skal lyde et meget stort og dybfølt tak.”

Frivillighedsprisen, som udover anerkendelsen også består af 7.000 kr., frembragte store smil hos de hjertevarme og engagede café-ildsjæle.

”Vi er meget glade for at vinde og stolte af at modtage denne anerkendelse. Det betyder meget for sammenholdet blandt os frivillige, fordi det er så stor en ære. Men det betyder også noget for caféen. Jeg er meget glad for, at der måske på denne måde er endnu flere, der får lov til at høre om det gode tilbud, vi har her i caféen,” sagde leder af Den frivillige Café i Aktivitets- og Frivilligcenteret, Preben Petersen, ved prisoverrækkelsen.

De indstillede til Frivillighedsprisen 2017 var:

Den frivillige Café i AFC
Betina Steneman
Edmund Liebst Rasmussen,
Preben Petersen
Marianne Larson
Ulla Jørgensen
Cykelvennerne
Kenneth Gomez Øverup
Lokalarkivet

Fakta om Frivillighedsprisen

Byrådet i Solrød Kommune indstiftede prisen i 2009, og den gives som en påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune.

Med prisen følger 7.000 kr.

 Kilde: Mette Birkvald Sørensen
Deltag i debatten
Del.