140 unge badmintonspillere er klar til at kæmpe sammen for klubben, når de spiller med i den sjællandske ungdomsholdturnering, som DGI og Badminton Danmark står bag.

Der bliver gået til den i de sjællandske haller for tiden, hvor den sjællandske ungdomsholdturnering løber af stablen. Her mødes unge badmintonspillere på mange niveauer for at dyste mod andre klubber. I Solrød er 140 spillere fordelt på 19 hold klar.

“Holdturneringen er en god måde at skabe holdfølelse og sammenhold på, i en ellers individuel sport. Når de unge tager afsted i mindre grupper, og sammen kæmper for klubben er det noget, der styrker klubånden. Og det er jo den, der gør os til en klub”, siger Tanya Kirschner fra Solrød Strand Badmintonklub og fortsætter:

“Jeg oplever, at de fleste af vores spillere har lyst til, at komme med ud at spille, og det glæder jeg mig over. Det viser, at de unge vil sporten og hinanden. Så for os er det helt naturligt at dyrke fællesskabet”.

Skaber sammenhold

Det er ikke kun de unge spillere, der får noget ud af at deltage. Forældrene bliver involveret, og det gavner, når der skal bruges frivillige hænder til klubarbejdet.

“Det er en tryg måde at få de helt unge spillere i gang med at spille kampe. Der bliver samtidig også udviklet et sammenhold mellem forældrene, der som frivillige får et tilhørsforhold til klubben. Det skaber engagement og er med til at fastholde de unge i idrætten”, siger Tanya Kirschner.

Fællesskabet styrker motivationen

Badminton er for mange en individuel idræt, men i holdturneringen er der chance for at kæmpe sammen med holdet. Det er en god måde at udvikle spillet og ikke mindst fællesskabet. Med andre ord er det en fælles kamp og en fælles sejr.

“Vi har et stærkt samarbejde med Badminton Danmark om holdturneringen. Det betyder, at vi sammen med klubberne kan tilbyde endnu flere spillere fantastiske oplevelser som hold. Vi ved, at det er med til at fastholde de unge spillere, når de føler, de er en del af et succesfuldt fællesskab”, siger Kasper Pedersen, der er idrætskonsulent hos DGI.

Solrød Strand Badmintonklub spiller holdturnering søndag den 19. november 2017 i Solrød Idrætscenter, kl. 9.00 til 16.30.

Der er 140 spillere fra klubben med i holdturneringen

Kilde: DGI

 

 

Deltag i debatten
Del.