Regeringens forslag til Sundhedsreform som støttes af Dansk Folkeparti, er underfinansieret og udemokratisk.

Underfinansieret
Finansminister Kristian Jensen har erkendt, at reformen ikke er fuldt finansieret og at der skal ske afskedigelser for 1,5 mia. kr. for at få økonomien til at hænge sammen. Argumenterne om at der spares på administrativt dobbeltarbejde, når kommunerne overtager opgaverne fra regionerne, lyder umiskendeligt, som da Kristian Jensen som daværende skatteminister, påbegyndte nedsablingen af SKAT.

Demokratisk tilbageslag
Forslaget til Sundhedsreform afskaffer de demokratisk valgte regionspolitikere, der administrerer både økonomi og ressourcer, og deres opgaver overtages af professionelle bestyrelser, som udpeges af den til enhver tid siddende regering.

Figenbladet for demokrati ligger i, at borgmestre og udvalgsformænd for sundhedsudvalgene i den enkelte kommune deltager i de 21 sundhedsfællesskaber. Sundhedsfællesskaber er en bestyrelse i bunden af strukturen, som omfatter ca. 12 personer. Bestyrelsen har ingen økonomi og omfatter udover borgmestre og udvalgsformænd også sygehusdirektører og repræsentanter for praktiserende læger.

Regionerne har indtil nu løst opgaven fantastisk og jeg mener ikke, at det er tid til at bruge 10 år på at reorganisere, centralisere beslutninger og spare på sundhedsvæsenet.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.