TV2 FRI sender anden sæson af ’En have i gave’

Den 6. februar kl. 21:00 var der premiere på en ny sæson af det populære program, ‘En have i gave’ på TV 2 FRI.

Cecilie Hother er vært, når otte haveejere får deres livs overraskelse, når de efter to dage væk hjemmefra kommer hjem til en totalt forvandlet have – udtænkt og udformet af et hold havefolk med havearkitekten Knud Bundgaard i spidsen.

Knud, Louise og Cecilie Hother

Over tusinde ansøgere har henvendt sig, i håbet om at kunne give en have i gave, til en der har fortjent en håndsrækning. De otte haver der er udvalgt til besøg af gartnerteamet, med havearkitekt Knud Bundgaard i spidsen, bliver forvandlet fra kedelige eller tilgroede til skønne, blomstrende haver, specielt indrettet efter den heldige modtagers ønsker.

Knud Bundgaard, der selv er vokset op på en planteskole, har aldrig mistet sin kærlighed til det grønne. Han lægger vægt på at forme haverne, så de passer til personerne, huset og grunden.

Ambitionerne er store når vildnæs skal tæmmes, kedelige græsplæner nytænkes, nordvendte forhaver lives op og uoverskuelige jordbunker flyttes til fordel for hygge, leg og spændende spiselige vækster. Men den uvidende haveejer er kun væk i to dage, så hvert et spadestik bliver en kamp mod tiden.

Seeren kan følge med i den rørende historie, til tankerne bag de storslåede skitser og hele vejen igennem de lærerige processer, der giver masser af brugbare tips og tricks til selv at gå i gang med at bygge terrasse, plante ny hæk, skabe hyggelige uderum og stifte hundredvis af nye plantebekendtskaber.

Medvirkende fra Solrød Strand

Blandt de heldige deltagere møder vi i program 7, som bliver sendt på TV2 FRI tirsdag den 20. marts, Louise og Steffen fra Solrød Strand.

For ti år siden flyttede Steffen og Louise fra en lejlighed til et hus i Solrød Strand, fordi de inderligt ønskede sig en have, der kunne blive samlingspunktet for deres voksende familie. Men huset viste sig at være et sminket lig og Steffen har siden måtte renovere hjemmet rum for rum. Nu har Louise sendt Steffen på drengetur, så den totalt tilgroede have med den knoldede plæne i al hemmelighed kan blive forvandlet til det, de dengang drømte om: En grøn plet med plads til fodbold, fliseterrasse og spiselige planter.  Havearkitekt Knud Bundgaard er klar med en plan, og vært Cecilie Hother må også trække i arbejdstøjet for at få havegaven færdig til Steffens hjemkomst.

Kilde: Vanessa Christine Bang/TV2

Deltag i debatten
Del.