Lørdag den 10.marts kl. 0751 havde DSB-togrevisorer foretaget kontrol af rejsehjemlen hos de rejsende i S-toget ved Solrød Station.

En yngre mand havde på sin mobiltelefon fremvist en mobilbillet, som den rejsende oplyste at være den retmæssige indehaver af.

Togrevisorerne var dog tvivlende, idet der var tale om en erhvervsbillet, og bad derfor den rejsende om at udfylde diverse papirer med henblik på udstedelse af en kontrolafgift. Disse papirer indeholdt dog også fejl i personoplysningerne, hvorfor politiet blev tilkaldt til at konstatere identiteten på den rejsende.

Politiet fik kontakt til en 17-årig ung mand fra Køge, som blev anholdt med henblik på både konstatering af hans identitet og nærmere undersøgelse af den fremviste mobilbillet.

Identiteten blev hurtigt bekræftet, og mobilbilletten havde den 17-årige fået ”oversendt” fra en bekendts mobiltelefon til privat brug.

Den 17-årige var derfor ikke den retmæssige ejer af rejsehjemlen og blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om personelfalsk ved misbrug af et ægte dokument.

Efter afhøring til sagen blev den 17-årige løsladt, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen, som den 17-årige vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.