Diabetesforeningen inviterer lokale klubber, skoleklasser, spejdere og foreninger til at være med til landsindsamling søndag den 10. juni, hvor der samles ind til fordel for børn og unge med type 1-diabetes.

De foreninger, som samler ind for Diabetesforeningen, tjener 15 procent af det beløb, de selv får i indsamlingsbøtterne – penge, som de kan bruge til egne aktiviteter.

– Vi får flere og flere indsamlere – og derfor flere penge til børn og unge med diabetes – ved at give klubber, skoler og foreninger 15 procent af deres indsamlede beløb. Foreningerne kan tjene penge til eksempelvis fællesaktiviteter, udstyr eller lejrture. Som en ekstra bonus får indsamlerne en større forståelse for, hvad det vil sige at leve med en kronisk sygdom som type 1-diabetes. Samtidig kan vi se, at folk godt kan lide både at støtte diabetessagen og lokalt, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.

Sidste år blev der samlet 3,6 millioner kr. ind. Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan holde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Når man melder sig som indsamler, vælger man selv sin rute og får indsamlingsbøtten sendt direkte til egen postkasse.

Hvis man samler ind som privatperson, går hele det indsamlede beløb til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge med type 1-diabetes.

Tilmelding foregår via diabetes.dk, landsindsamling@diabetes.dk eller tlf. 63 12 90 14.

Book unge med type 1-diabetes

Hvis en forening, skole- eller gymnasieklasse har lyst til at blive klogere på, hvad det vil sige at leve med type 1-diabetes inden landsindsamlingen, er der mulighed for at få besøg af Diabetesforeningens roadshow ’Ung med diabetes’.
Diabetesforeningens roadshow er et engagerende foredrag med quizzer og debat, der gør tilhørerne klogere på, hvad det vil sige at leve med type 1-diabetes. Foredragsholderne er mellem 18 og 30 år og har selv type 1-diabetes.
Du kan booke roadshowet på www.diabetes.dk/roadshow

Fakta om børn med type 1-diabetes
Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes (sukkersyge).

Fra år 2000 til 2016 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675 til 3.150.

I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes – tallet er stigende.

Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges.

Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet.

Type 1-diabetes er i vækst over hele verden. Internationale eksperter forventer, at antallet af
europæiske børn under 15 år med type 1-diabetes vil stige med 70 pct. frem til 2020, mens stigningen blandt de mindste under fem år vil være hele 100 pct.

Kilde: Diabetesforeningen

Deltag i debatten
Del.