Banedanmark har udvalgt strækningen mellem Køge-Roskilde til at teste det fremtidige signalsystem. Testkørslerne medfører togbusser og vejspærringer i udvalgte weekender.

Et nyt signalsystem skal erstatte det nuværende, og derfor har Banedanmark behov for at testkøre det nye system, inden det det sættes i drift.

Banedanmark har derfor udvalgt to teststrækninger, hvor strækningen mellem Køge og Roskilde er den ene.

Helt konkret betyder det, at Banedanmark tager flere weekender i brug i løbet ad året, hvor de skal testkøre systemet, og det vil medføre togbusser og vejspærringer i de berørte weekender.

Første testweekend er i uge 9, og på nuværende tidspunkt er der også planlagt testkørsler i uge 15, 19 og 21. De resterende testweekender er endnu ikke fastlagt, men på Banedanmarks hjemmeside vil du løbende kunne orientere dig om den nyeste information. Du finder linket her.

Vejspærringer på Hovedgaden og Naurbjergvej

Det vil som sagt være nødvendigt for Banedanmark at spærre overkørslerne på Naurbjergvej og Hovedgaden i Havdrup i nogle af de berørte weekender.

Det kan medføre store omveje, afhængigt af hvor man skal hen, men det vil naturligvis stadig være muligt at køre under banen på Tykmosevej i Havdrup. Dog vil særligt togbusserne være mærket af de store omveje.

Det har dog været et stort ønske fra kommunens side at holde overkørslerne åbne i dagtimerne på de berørte lørdage, og det er efter god dialog med Banedanmark i vid udstrækning lykkes at finde en løsning. Udgangspunktet er derfor, at der vil være åbent på lørdage mellem 9.30-16.30.

I den første weekend (uge 9) vil der dog allerede blive spærret lørdag kl. 16 og frem til mandag kl. 06.00.

Togdrift erstattes af togbusser

Togdriften kan godt være indstillet, selvom der ikke er planlagt spærring af overkørslerne, og man skal derfor orientere sig på www.rejseplanen.dk for at få den akutelle status på togdriften.

Er togdriften indstillet, vil der naturligvis blive indsat togbusser i stedet. I weekender med spærrede overkørsler vil der dog være tale om store omveje og dermed en markant forlænget rejsetid. Man kan finde mere information om togbusserne på www.movia.dk og på www.rejseplanen.dk.

Alternativt kan man også benytte sig af Flextur i de berørte weekender. Det kræver dog, at turen bestilles to timer i forvejen – til gengæld bliver man hentet og bragt lige til døren. Man kan læse mere på www.solrod.dk/flextur.

Da det er Banedanmark, der er ansvarlige for projektet, skal spørgsmål og andre henvendelser rettes til Banedanmark. Dette kan ske på mailsignalprogrammet@bane.dk.

Banedanmark beklager de gener, testkørslerne medfører.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.