Hos Guldborg Legepladser i Havdrup går det så godt, at virksomheden er ved at vokse ud af sin egen “legeplads”. Borgmester Niels Hörup lagde forleden vejen forbi den succesfulde virksomhed, som også gerne tager et socialt ansvar på sig.

I den store produktionshal hos Guldborg Legepladser i Havdrup summer det af aktivitet. Virksomheden producerer legeredskaber til både danske og udenlandske legepladser og har så stor succes, at hjemstedet på Salbjergvej i Havdrup efterhånden er ved at være for småt.

“Vi kigger os om efter nogle større produktionsfaciliteter, men vi vil rigtig gerne blive her Solrød Kommune. Lige nu har vi en beliggenheden tæt på motorvejen, som gør det nemt for leverandører og forhandlere at komme til os, det er en optimal beliggenhed for os,” siger daglig direktør Jimmy Thisted Bossen.

Hemmeligheden bag successen er foruden en smidig produktion, dygtige medarbejdere og en god beliggenhed også, at virksomheden eksporterer til 8 lande. Netop eksporten har muliggjort en kraftig vækst gennem de seneste 4 år, efter de nuværende ejere overtog virksomheden fra den oprindelige stifter Ole Nielsen. I 2017 blev en del af virksomheden købt af et par investorer, og virksomheden står i dag stærkt i forhold til at sikre fortsat vækst.

Medarbejderne er i fokus

Successen hos Guldborg Legepladser skyldes også virksomhedens sunde værdier, hvor der tages hensyn til de enkelte medarbejderes udfordringer og ønsker – selv den tidligere ejer kommer fortsat forbi og arbejder på værkstedet og følger med i virksomhedens udvikling.

Virksomheden har både danske og udenlandske medarbejdere ansat, og selvom sproget kan være en barriere, finder medarbejderne på måder at kommunikere indbyrdes på. Samtidig tager den voksende legepladsproducent også gerne et socialt ansvar. Virksomheden har bl.a. tidligere gennem en længere periode haft en 8. klasses elev i praktik flere dage om ugen og er også åbne overfor at tage i mod folk i flexjob.

“Det glæder mig, når det lokale erhvervsliv støtter op om kommunens borgere på den måde og derved er med til at gøre Solrød Kommune til et endnu bedre sted at leve og bo. Samtidig har det været interessant at få et indblik i Guldborg Legepladser og en snak om, hvordan vi som kommune på bedst mulige måde kan støtte op om vores lokale virksomheders vækst og udvikling,” siger borgmester Niels Hörup, som glæder sig over det gode samarbejde.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.