Der var både fødselsdagssang, kagebord og masser af flag og lykønskninger, da Solrøds karakteristiske folkeskole, Uglegårdsskolen, fejrede 45 års fødselsdag.

“Skolen har fødselsdag, og det har den jo, og det er i dag,” gjaldede det smukt langs med Uglegårdsskolens karakteristiske kanal, da 1250 elever onsdag den 15. august havde taget opstilling for at fejre deres skoles 45 års fødselsdag med sang og flag. Og ganske som det hører sig til ved fødselsdage, var der efter sangen fødselsdagskage til de mange elever, som afsluttede fejringen med at placere deres flag med små, personlige fødselsdagshilsner i vejsiden langs med skolen.

Flere af flagene havde en hilsen, hvor der stod ‘Uglegårdsskolen jeg elsker dig’, og den karakteristiske 70’er skole er da også noget helt unikt, fortæller afdelingsleder Neel Andersen.

“Uglegårdsskolen er faktisk på grund af sin særlige arkitektur fredet og står udstillet som model på museet “The Museum Of Modern Art” i New York. Og skolen er stadig præget af den rummelige 70’er pædagogik med en flad struktur, som den i sin tid blev bygge op om. Her er plads til alle – også dem som er lidt skæve og besværlige,” siger Neel Andersen.

Selvom skolen i dag med sine 1250 elever rummer væsentlig flere børn end tidligere, er det ikke noget, der påvirker den særlige ‘Ugle-ånd”.

“Vi hører altid fra både elever og forældre, at her er en ro, selvom skolen er stor, og vi er mange elever,” siger Neel Andersen, og fortæller at Uglegårdsskolen i sine 45 år kun har haft tre skoleledere:

“Uglegårdsskolen er ikke et sted, man har lyst til at forlade,” siger hun.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.