I weekenden d. 13. og 14. januar, var der DM i fægtning i Kalundborg, for aldersklasserne Junior (U20) og Kadet (U17). Her deltog de to fægtesøstre Zarina (som er U17) og Natalja (som er U14).

Det blev en spændende weekend, med noget uventet resultat, på flere punkter.

Lørdag blev der kæmpe i junior klassen (U20) og Zarina, som ellers er tilhørende i U17 klassen, havde valgt at kæmpe med. Det viste sig at være en god beslutning. Efter de indledende runder, stod hun i den pæne ende, men udsalgskampene ventede (vind eller forsvinde kampe). Det var dog ikke de store problemer, og Zarina endte med tage metal med hjem, i form af en flot flot bronzemedalje.

Søndag blev dagen hvor Natalja skulle prøve at kæmpe op i aldersklassen. Zarina var selvfølgelig også med i sin egen aldersklasse. Der lå pres på Zarina, som var forventet at skulle ende i finalen, som så mange gange før, men det skulle vise sig, at søster ville noget andet. Efter de indledende runder, lå både Zarina og Natalja i top tre. Udslagskampende ventede, og som placeringerne havde vist, ville de søstre, hvis alt gik vel, kunne møde hinanden i semifinalen. Hvilket de også gjorde. Et noget uventet opgør, det er trods alt to forskellige aldersklasse, de to søstre er i. Endnu mere uventet blev resultatet, hvor lille søster Natalja vandt kampen 15-12. Zarina så dog ikke nederlaget som et ”øv jeg har tabt til min lillesøster”, men mere som ”Ja hun kæmpede godt nok bedre end mig i dag”. Så Zarina fik endnu en bronzemedalje med hjem.

Natalja havde så en finale i vente, hvor hun virkelig tog sig sammen og fejede modstanderen af banen med en sikker sejr på 15-9 og nu var

Natalja pludselig, og uventet Danmarks mester i U17 klassen.

Dagen sluttede af med DM i hold, hvor de to søstre var på hold sammen med en anden pige fra klubben. Efter en utrolig spændende finale, hvor de to hold, skiftevis var foran, endte de med resultatet 42-45. Hvilket gav en flot sølvmedalje til pigerne.

Efter den hårde weekend, med flotte resultater, venter nu den store international turnering Cadet Circuit , denne gang på dansk grund, som afholdes i Gentofte Hallen lørdag d. 20. og søndag d. 21. januar.

Kilde: Carsten Stiller

Deltag i debatten
Del.