Med en imponerende 6-0-sejr ude over Ølstykke har de talentfulde U13-piger fra Solrød FC sat en tyk streg under, at de i høj grad er gearet til 11-mandsfodbold, som de for alvor kommer til at kaste sig over efter sommerferien.

Når DBU Sjællands turneringer går i gang i marts, spiller U13-pigerne nemlig stadig 8-mandsfodbold, og her er de bedste piger som oprykkere med i Elite Øst, der er landets højeste niveau for den årgang.

– Vi har spillet fire træningskampe i 11-mandsfodbold henover vinteren, så pigerne har kunnet vende sig til det, inden vi retter fokus mod forårets turneringer, og de kampe er gået over alt forventning, siger Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal står i spidsen for 2005-årgangens trænerteam.

Tre sejre

Før jul vandt U13-pigerne fra Solrød FC 6-2 over Greve. Lige efter nytår blev det til en sejr på hele 11-0 over Lyngbys U14-piger, hvorefter de spillede en jævnbyrdig kamp mod klubbens eget U16-hold, der dog vandt 3-1.

Søndag mødte de så Ølstykkes U14-piger, der holder til i Række 2, og efter en lige start på kampen blev Solrød-pigerne totalt dominerende og kunne sagtens have vundet med mere end 6-0.

– Vi har nogle meget dygtige piger, men kampen beviste desuden, at vi har en rigtig god bredde, og det er enormt vigtigt, når vi skal spille 11-mandsfodbold til efteråret, fastslår Marco de los Reyes.

Snart U14-piger

Signe Hansen scorede tre mål mod Ølstykke, Olivia Helmundt Bloch scorede to, og Daniella Truberg Jensen scorede et enkelt.

– Men det bedste var, at vi spillede flot fodbold i højt tempo og med mange afleveringer, pointerer Marco de los Reyes.

2005-årgangen i Solrød FC består af knap 30 piger, og i alt har klubben tre hold i den årgang med i DBU Sjællands turneringer.

Efter sommerferien bliver U13-pigerne til U14-piger, og her spiller de bedste hold i DBU-regi 11-mandsfodbold. Men det er også muligt også at deltage med 8-mandshold – på et lidt lavere niveau.

– Det er usikkert, hvor mange hold vi stiller op med i efteråret, men der er ingen tvivl om, at vi satser på, at vores bedste piger også til den tid kan være med på allerhøjeste niveau, siger Marco de los Reyes.

Kilde: Marco de los Reyes

Deltag i debatten
Del.