U14-pigerne fra Solrød FC strøg til tops i både A- og B-slutspillet ved Verona Cup i efterårsferien.

Solrød FC havde to U14-pigehold i 8-mandsrækken med ved den internationale fodboldturnering Verona Cup i sidste uge, og de havde meget stor succes og kom hjem med to pokaler.

Det ene hold vandt A-slutspillet efter en finalesejr mod det finske hold MPS Malmin. Den ordinære kamp endte 0-0, men Solrød-pigerne vandt straffesparkskonkurrencen 3-2. Her blev keeper Claramalia Pedersen den store helt med først to redninger, og til sidst var det også hende, der sikrede sejren ved selv at score på et straffespark.

Finalens bedste

Det andet hold vandt B-slutspillet. Her blev Slagslunde Ganløse fra Danmark slået 3-0 i finalen, hvor Mathilde Schydt Sørensen scorede to mål og blev kåret til kampens bedste spiller.

– Sportsligt var turen en stor succes. Vores hold tabte ikke en eneste kamp, og undervejs var der mange flotte præstationer – både kollektivt og individuelt, fortæller Marco de los Reyes, der var en del af holdenes trænerteam i det norditalienske.

20 piger afsted

I alt var 20 piger fra 2005-årgangen med på turen, hvor de boede på campingplads ved Gardasøen og undervejs besøgte forlystelsesparken Gardaland samt Veronas historiske centrum.

– Socialt var det ligeledes en fantastisk tur, og de fælles oplevelser er guld værd for pigerne og ikke mindst sammenholdet, siger Marco de los Reyes, som desuden glæder sig over god opbakning fra U14-pigernes to sponsorer, der har været med til at skabe et økonomisk fundament for turen. De to sponsorer er KT Isolering og CEC Group. Sidstnævnte er U14-pigernes hovedsponsor og lokalt kendt for opførelsen af rækkehuse i Trylleby i Solrød og lejligheder på Køge Kyst.

Nye ture næste år

Tidligere har de nuværende U14-piger flere gange været til stævner i Sverige. Men allerede i 2019 er der ifølge Marco de los Reyes udsigt til nye ture lidt længere væk.

– Efter planen skal vi sammen med flere drengehold fra klubben til Holland i pinsen, og så arbejder vi på at deltage i en turnering i Barcelona i efterårsferien.

Kilde: Marco de Los Reyes

Deltag i debatten
Del.