De talentfulde U13-piger fra Solrød FC skal til foråret kæmpe mod de allerbedste hold på Sjælland. For DBU Sjælland har netop rykket pigerne op i Elite Øst.

Solrød FC’s U13-piger blev i efteråret nummer et i DBU Sjællands Række 1 for 8-mandshold, og ifølge Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal står i spidsen for årgangens trænerteam, er pigerne klar til den store udfordring:

– Både individuelt og kollektivt står vi langt stærkere nu end i sommer, og pigerne har i høj grad også brug for langt hårdere modstand.

I efteråret vandt U13-pigerne således deres sidste fem kampe med en målscore på hele 18-2, og pigerne er efter to sejre i DBU Sjællands pokalturnering desuden fremme ved forårets kvartfinaler.

– Tilbage i efteråret 2015 spillede pigerne i Række 3 for U11-hold, så udviklingen er gået stærkt. Samtidig er antallet af piger på 2005-årgangen vokset en del, så vi nu er omkring 30 piger, hvilket er dobbelt så mange som for blot halvandet år siden, fortæller Marco de los Reyes.

Tre hold i alt
Udover holdet, der nu skal spille i Elite Øst – sammen med 10 andre klubber – har Solrød FC yderligere to U13-pigehold. I efteråret spillede de i henholdsvis Række 2 og Række 3. Men det er endnu ikke afgjort, hvilke rækker de to hold skal spille i til foråret.

– Heldigvis har vi et stærkt sammenhold på tværs af de tre hold, og det er helt sikkert en hovedårsag til vores sportslige succeser. Alle piger træner også sammen, hvilket vi kan, fordi vi er tre trænere til hver eneste træning, siger Marco de los Reyes

– Vi har desuden et godt samarbejde med klubbens U12-piger samt U15- og U16-pigerne, der er årgangene over os, og generelt er der tale om en super velfungerende pigeafdeling, fastslår han.

Plads til nye piger
Det er først sidst i marts, at de officielle DBU-turneringer begynder igen, men alle U13-hold fra Solrød FC spiller et hav af træningskampe henover vinteren.

– Vi skal blandt andet spille nogle kampe mod vores kommende modstandere i Elite Øst. Vi kender heldigvis de fleste af dem i forvejen og har faktisk slået nogle af dem i løbet af dette år, siger Marco de los Reyes.

U13-pigerne fra Solrød FC træner udendørs hver mandag og onsdag fra 18.30 til 20.00 og indendørs hver lørdag fra 10.00 til 12.00. Er man interesseret i at komme til prøvetræning, kan man kontakte Marco de los Reyes på 28544903.

– Og fordi vi har tre hold og en stor trænergruppe, har vi plads til piger på alle niveauer, påpeger Marco de los Reyes.

Kilde: Marco de los Reyes

Deltag i debatten
Del.