22.998… 22.999… 23.000! For første gang nogensinde kan 23.000 personer på samme tid kalde sig for borgere i Solrød Kommune.

Nogle vigtige politiske aftaler, et nationalt babyboom og lokal tiltrækningskraft fejer nu alle tidligere rekorder af bordet, når det kommer til indbyggertallet i Solrød Kommune.

Helt konkret har 23.000 valgt at bosætte sig i kommunen, og det er flere end nogensinde før.

Årsagen skal især findes i udviklingen af de nye boligområder i Trylleskov Strand og Havdrup Vest, men også babyboom og tilflytning af især børnefamilier er med til skyde indbyggertallet i vejret.

Hele to hakker kan familien Vestergaard Møller sætte på dén liste – og det var dem, der sendte indbyggertallet over den rekordhøje grænse på 23.000.

Familien bestående af Linda, Frank, Daniella, Frederik og Nicoline er netop flyttet til Fåreager i Trylleskov Strand 1. december, og onsdag tog borgmester Niels Hörup forbi og bød familien velkommen til.

For Frank Vestergaard Møller var det dog ikke helt uvante rammer. Som betonarbejder har han støbt flere fundamenter og bygninger i området, så han endte med at lokke familien med på et kig.

“Vi havde længe gået og talt om at flytte, og vi havde brug for noget mere ro end der i Ishøj, hvor vi er flyttet fra. Og så faldt vi pladask for området, for roen og for de rammer, vi kan tilbyde børnene her. Så valget var ikke så svært,” fortæller Linda Vestergaard Møller.

“Vi er på rette vej”

Glæden er ikke kun at spore i hjemmet i Fåreager – den nyslåede rekord gør naturligvis borgmester Niels Hörup meget tilfreds:

”I byrådet er vi alle enige om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Når flere end nogensinde før griber muligheden og slår rødder i Solrød, Havdrup og alle vores landsbyer, så siger det mig, at vi er på rette vej,” siger Niels Hörup og forstætter:

”Det gør mig selvfølgelig utrolig glad, og jeg er på byrådets vegne stolt af den vækst og fremgang, vi har været vidne til.”

Trods et rekordhøjt indbyggertal stopper byrådets ambitioner dog ikke her, uddyber borgmesteren:

”Vi skal først og fremmest sikre, at vi fortsat kan tilbyde nogle attraktive og fleksible rammer til vores borgere – og de projekter er allerede i fuld gang. Derudover er vi gået i gang med at undersøge mulighederne for at udvikle en ny bydel i Cordoza-området i Jersie,” fortæller Niels Hörup.

Hvad fremtiden bringer spekulerer familien Vestergaard Møller dog ikke så meget over lige nu. De har rigeligt at se til med at pakke flyttekasserne ud, hænge gardiner op og komme på plads i deres nye hjem – og så nyder de roen.

“Jeg har endnu ikke hørt nogle sirener – det er helt mærkeligt, når man før hørte flere om dagen.” siger Daniella.

Fakta:

På de seneste 10 år er indbyggertallet i Solrød Kommune steget med 2.250 personer. Det svarer til en stigning på næsten 11%.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.