Med den nye hjemmeside er indholdet blevet gjort mere overskueligt. Samtidig er siden gjort mere læsbar på smartphones og tablets, og sikkerheden er optimeret.

Det oprindelige indhold fra den tidligere hjemmeside er bevaret, og som noget nyt er der oprettet en ny side – ”Galleri”.

Er man barn eller tilflytter til kommunen, kan det være svært at forestille sig hvordan Solrød Kommune engang så ud – dette ønsker vi at vise ved bl.a. hjælp af fotos.

Skulle man så få lyst til at dykke mere ned i Solrød Kommunes historie, så er denne rigtig godt beskrevet i bøgerne ”Solrød Kommunes 5 sogne i perioden 1900 – 1980”, ”Strandområdet i Solrød Kommune – fra kridttid til S-bane” alle 5 bøger skrevet af J.C. Strunge Jensen, og bogen ”Her levede de – om folk i 5 sogne på Sjælland” skrevet af Bent og Kurt Hartvig Petersen. Alle bøger kan købes ved henvendelse til Solrød Lokalarkiv eller lånes på Solrød Bibliotek.

Som opstart på ”Galleriet” er der på nuværende tidspunkt oprettet to albums – ”Gymnastik- og Idræt” og ”Motiver fra Strandvejen”, men hensigten er at der hen ad vejen oprettes mange flere albums med billeder fra en svunden tid.
Vi håber, at den nye hjemmeside kan være til glæde for borgere som interesserer sig for lokalhistorien, men også for borgere der bare er nysgerrige om fortiden.

http://www.xn--solrdarkiv-3cb.dk/

Samtidig ønsker vi at gøre kommunens borgere opmærksomme på lokalarkivets eksistens, og arkivets meget store samling af spændende arkivalier bl.a. fotos.

Solrød Kommunes Lokalarkiv har til huse i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter. Arkivets daglige drift varetages af en arkivgruppe på 10 frivillige medarbejdere, og arkivets åbningstid er torsdage fra kl. 16.00 – 18.00. Derudover kan arkivet kontaktes på mail solroedlokalarkiv@gmail.com

Kilde: Solrød Lokal Arkiv – Jørgen Christiansen

Deltag i debatten
Del.