I denne artikel har vi kigget nærmere på den positive udvikling, man ser rundt omkring i Solrøds fodboldklubber.

Som ovenstående nævner, så er udviklingen i Solrød gået frem, når det kommer til fodbold. Centralt Foreningsregister, som er en portal bestående af de tre idrætsorganisationer, DIF, DGI og Firmaidrætten, udgav den 9. april deres nyeste data omkring fodboldudviklingen rundt omkring i Danmarks kommuner.

Her kan man se, at der i 2017 var 1260 tilmeldte fodboldspillere fordelt på de forskellige fodboldklubber i Solrød kommune. I 2018 var der registret 1327 medlemmer, det vil altså sige en stigning på 67 (ca. 5,3%).

Dette er slet ikke en dårlig udvikling, hvis man tager man tager alle Danmarks kommuners udvikling i betragtning – den ligger nemlig på ca. 1,2%.

Udviklingen hos forskellige aldersgrupper og kvindelige medlemmer

Dykker man nærmere ned i tallene finder man ud af at Solrød Fodbold Club tager en stor anpart i denne udvikling. De er gået fra 778 til 901 medlemmer 2017 til 2018. Den næststørste (målt på medlemstal) er Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening som er faldet i medlemmer. De er nemlig gået fra 303 til 269 fodboldmedlemmer.

Kigger man på de forskellige aldersgrupper, så ser man et fald på 79 medlemmer ved de mindste (0-12 år), men aldersgruppen (13-18 år) er gået frem med 80 medlemmer. Endnu en imponerende statistik, for kigger man på resten af Danmarks tal, så er den selvsamme aldersgruppe gået tilbage i udviklingen.

Der er også kommet flere kvindelige fodboldspillere i Solrød – nærmere sagt så er der sket en udvikling fra 231 til 251, hvilket svarer til en stigning på ca. 8,6%. Igen er det Solrød Fodbold Club som har oplevet den største udviklingen på den front. De er gået fra 155 kvindelige medlemmer til 192.

Hvis du nysgerrig på andre kommuner, så kan du læse videre på mesterbold.dk’s artikel, som indeholder to interessante interaktive kort om netop dette.

Deltag i debatten
Del.