Onsdag aften møder U13-pigerne fra Solrød FC hjemme Birkerød i en kvartfinale i DBU Sjællands pokalturnering.

Det er den hidtil største kamp i holdets historie, og pigerne har siden efteråret glædet sig meget til kampen.

– Vinder pigerne, er de blandt de resterende fire hold i pokalturneringen, der dækker hele Sjælland. Så der er ingen tvivl om, at kampen er det sportslige højdepunkt for dem indtil nu, siger Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal står i spidsen for holdets trænerteam.

Sensationel sejr

U13-pigerne fra Solrød FC var oversiddere i første runde af pokalturneringen, og i næste runde vandt de sensationelt 3-2 mod Roskilde Pigefodbold, som længe har haft Sjællands bedste hold i denne årgang. Dernæst blev det til en sikker 3-0-sejr over Herlev i 1/8-finalerne.

– Det er den første sæson, vores piger spiller pokalfodbold, og det er helt fantastisk, at de er nået så langt. På papiret er holdet også favorit mod Birkerød, men vi tager ingen ting for givet, og vi håber alle på, at der vil komme en masse tilskuere for at heppe på pigerne, siger Marco de los Reyes.

 To sejre mod Birkerød

I efteråret vandt Solrød FC 5-3 og 4-1 over Birkerød i Række 1. Men her i foråret er Birkerød rykket ned i Række 2, mens Solrød FC omvendt er rykket op i Elite Øst, Sjællands bedste række. Her har Solrød FC efter førstepladser i Række 1 to sæsoner i træk fået en hård start med tre nederlag.

– Vi har mødt et par af de bedste hold, så det er ikke helt uventet, at vi står uden point. Men onsdag aften kommer vi forhåbentlig tilbage på sejrskurs, siger Marco de los Reyes.

Pokalkvartfinalen spilles på bane 5 ved Solrød Idrætscenter onsdag klokken 18.30. Og da der skal findes en vinder, går man direkte til straffesparkskonkurrence, hvis den ordinære kamp ender uafgjort.

Kilde: Marco De Los Reyes

 

Deltag i debatten
Del.