Idéerne væltede ud på workshoppen tirsdag aften, hvor Solrød Bibliotek inviterede borgerne ind til en snak om fremtidens bibliotek og kulturhus.

Zulu Sommerbio i en Solrød-udgave, musikalske foredrag og forskellige rum til både fordybelse og støj. Det var bare nogle af de ønsker, der kom frem under tirsdagens borgermøde på Solrød Bibliotek.

Byrådet har nemlig ønsket at udvikle Solrød Bibliotek i retning af bibliotek og kulturhus, og dermed er der åbnet op for en række andre begivenheder, idéer og drømme.

Så hvad skal det være for nogle aktiviteter, og hvordan skal det overhovedet se ud?

Det var det helt store spørgsmål – men åbenbart ikke for stort til borgerne, som havde masser af gode input til det kommende projekt.

Overordnet ønskede mange borgere, at der bliver rum til både stille fordybelse og støjende lege. Andre havde fokus på flere kurser og foredrag, såsom sprogkurser og foredrag om musik og elektronik.

Udendørsarealerne fik også meget opmærksomhed. Mange havde et ønske om, at man kunne bruge haven til aktiviteter, skulpturer og parkmiljø, og måske kunne man endda lave petanquebane og åbne op ned til bækken.

Der var også ønsker til et mere moderne problem – nemlig den evige mangel på stikkontakter. Det bragte lidt grin frem, da det slet ikke var noget, man forholdte sig til, dengang biblioteket blev bygget. I dag ville det have spillet en langt større rolle, og derfor blev ønsket om flere stikkontakter selvfølgelig modtaget med stor forståelighed. Det gjorde alle forslag dog, og netop derfor kom der også rigtig mange forslag på banen.

Input fra alle aldersgrupper

Borgermødet var ikke det første af sin slags. De seneste uger har projektgruppen også spurgt vores yngste og yngre borgere, hvad de drømmer om på biblioteket.

Både børnehaver, skoleklasser og gymnasiet har budt ind, og her blev der tænkt tanker, som aldrig havde strejfet projektgruppens egen fantasi.

Nogle ville have hængekøjer, drivhus og græs indenfor, mens andre ønskede sig kreative værksteder, læsehuler og et teaterrum. Fra de allermindste var der også et ønske om flere hajer på biblioteket.

På borgermødet var der også gode bud på, hvad ungdommen kunne få glæde af. Her blev blandt andet “Solrød Sommeraftener” foreslået, som er inspireret af konceptet Zulu Sommerbio med film under åben himmel på lune sommeraftener. Også forslag om et cafemiljø var på banen, hvor der i hyggelige omgivelser kan spilles koncerter, brætspil, se foredrag og fordybe sig.

Da mødet nåede sin afslutning, var det en stærkt begejstret Kultur- og Fritidschef, der takkede af:

“Jeg er enormt glad for, at så mange har valgt at møde op i dag og holdt gang i en god stemning og livlig debat. Der har været rigtig mange gode og kreative idéer – langt flere, end vi turde håbe på. Så tusind tak for det,” sagde Marie Bukh Dreier.

Nu går rådgiverne i gang med at visualisere idéerne til konkrete forslag, som skal præsenteres for byrådet i juni.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.