På Solrød Bibliotek giver man den hele armen, når børnehaver d. 27. februar samles fra hele kommunen for at deltage i et nationalt sang- og rekordforsøg.  

Den triste, grå vinterstemning jages d. 27. februar midlertidigt på flugt, når et kor af klare, glade børnestemmer trænger ud fra landets biblioteker.

I et koordineret sangeksperiment, der strækker sig på tværs af landets kommuner, lægger Solrød Bibliotek sig – sammen med 23 biblioteker – i selen for at få landets børnehaver optaget i Børnenes Rekordbog.

Rekorden, der skal slås, er at få flest mulige børn til at synge den samme sang ‘Hoved, skulder, knæ og tå’ på samme tid i hele landet. Rekordforsøget foregår inde på biblioteket kl. 10 så andre biblioteksgæster er også velkomne til at synge med eller nyde synet af de mange glæde børn.

National kropskampagne
Det er en selvstændig pointe, at man i forbindelse med sangen ‘Hoved skulder knæ og tå’ kommer rundt på kroppen og skal pege på dens mange dele; for netop i disse dage har landets biblioteker speciel fokus på viden om kroppen.

I samarbejde med Danmarks Radio deltager en stor del af landets biblioteker i en fælles videnskampagne – ‘Viden skaber os – kroppen’ – der stiller skarpt på viden og fakta om kroppen.

Kilde: Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.