Det skal emme af jul på Plejecenter Christians Have, men i en travl hverdag, kan det være svært at nå det hele. Heldigvis kom julehjælpen traskende i flyverdragter og termostøvler.

“Du skal bare klippe efter stregen – sådan her!”

Børnene fra Nøddebo Børnehave var nogle rutinerede julenisser. når det kom til at klippe julefigurer ud i karton. Saksen kørte rundt på stregerne i raketfart, og de lærte lystigt fra sig til de ældre beboere på Plejecenter Christians Have.

Beboerne havde nu fint styr på det, men hastigheden var sænket en anelse med tiden. Derfor havde de fået assistance fra Nøddebo, så der kunne blive pyntet fint op til jul på plejecenteret.

Og det var ikke så lidt, det blev til. Julemænd, juletræer og julehjerter blev færdige én efter én, og sammen pyntede børn og ældre deres figurer med mindre udklip i alskens farver, og snart var de klar til at komme op på væggene.

Mere end juleklipperi

Selvom børnene i dagens anledning skulle hjælpe med at klippe julepynt, så tjener besøget et langt større formål, fortæller aktivitetsmedarbejder Gitte Winther Skov:

“Når vi har besøg af børnene, opstår der finulige snakke på kryds og tværs af generationer. Børnene bliver meget imponeret af nogle af de historier, vores ældre kan fortælle, og omvendt giver børnene vores ældre en masse af grine af. Der er bare en helt anden stemning i huset, når flyverdragter og børnegrin fylder i rummet,” fortæller hun.

Stemningen var da også lige til en fællessang. Børnene var vilde for at vælge blandt de gode, gamle julesange, og snart sad ung som gammel og sang med på de velkendte klassikere På loftet sidder nissen og Søren Banjomus.

I mens kunne Gitte Winther Skov hænge den færdige pynt op rundt om i rummet, og da sangene var sunget færdigt, sagde børn og voksne høfligt farvel til hinanden.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.