Jesper Jensen har beskæftiget sig med vin og spiritus i 15 år. Nu vil han give sin viden videre til kunderne.

Går man bare 40-50 år tilbage og i en ”kryds og tværs” stødte på ”den med tyren”, ville meget få voksne danskere være i tvivl om svaret – ”Skjold Burne”. Det var simpelthen et lige så stærkt slogan som Lars Larsens ”jeg har et godt tilbud til dig”.
Vinen hed egentlig ”Monopol”, men på etiketten var en tyr, og deraf navnet. ”Den med tyren” blev præsenteret første gang i 1953, og dengang var prisen for en magnumflaske -1½ liter – 7,95 kroner.
Antallet af Skjold Burne forretninger voksede støt, og i begyndelsen af 1970’erne var der i alt 253 forretninger fordelt over hele landet. I dag består kæden af cirka 60 forretninger, der foruden vin også sælger specialøl, kaffe, te, chokolade og spiritus

Nu får også Solrød sin egen ”Skjold Burne forretning, når Jesper Jensen den 30. marts slår dørene op på Solrød Strandvej 100.
Han siger til Lokalavisen, at han lægger stor vægt på at give kunderne den rigtige vejledning i, hvad de eksempelvis skal købe af vin til en god middag:
– Det er ikke et spørgsmål om, hvad jeg synes er en god vin, men hvad kunderne synes. Men til de forskellige former for eksempelvis kød, er det ikke helt lige gyldigt, hvad man vælger af vin, siger Jesper Jensen, der har beskæftiget sig med vin de seneste 15 år.

Vin fra mange lande
Han har længe ønsket at blive selvstændig, og da muligheden viste sig på Solrød Strandvej, slog han til.
– Danskerne er efterhånden blevet mere og mere kvalitetsbevidste omkring vine, og i dag findes et meget stort udvalg fra mange forskellige lande. Før i tiden var det jo kun Frankrig, Spanien og Italien, danskerne købte vine fra, men inden for de senere år er sydamerikanske vine fra Argentina og Chile, sydafrikanske vine og australske vine for alvor slået igennem til de danske smagsløg. Danskerne har lært at sætte pris på et godt glas vin, og jeg glæder mig til at kunne give mine erfaringer og viden videre til kunderne, siger Jesper Jensen til Lokalavisen.
Jesper Jensen, der selv bor i Solrød, planlægger også at kunne arrangere smagninger af vine, øl og spiritus, og han slår dørene til forretningen op med mange gode åbningstilbud.

IMG_3171IMG_3173IMG_3175IMG_3177

Foto af Jimi A. Bøgevig

Tekst fra Lokalavisen Solrød

Deltag i debatten
Del.