Mere end halvdelen af borgerne i Region Sjælland er overvægtige, og hver femte borger er svært overvægtig. Andelen af svært overvægtige borgere er steget siden 2013, mens andelen af normalvægtige borgere er faldet. Omkring 2 pct. af borgerne i regionen er undervægtige.

Det viser Region Sjællands Sundhedsprofil 2017, som er en undersøgelse, der giver et overblik over trivsel, sundhed og sygdom i de 17 kommuner.

Undersøgelsen viser desuden, at overvægt er ulige fordelt over de forskellige kommuner i regionen. F.eks. er andelen af overvægtige borgere mindre, jo tættere du kommer på København. Overvægt er også mere udbredt blandt personer med en kort uddannelse end personer med en lang uddannelse.

Når der nu er flere danskere med overvægt end med normalvægt og vi ved, at overvægt giver et dårligere helbred både fysisk og mentalt, skal den situation tages alvorligt.

Vi skal i fællesskab forsøge at få vendt udviklingen, så vi i fremtiden ikke bliver tungere og tungere. Vi må tage ansvar for den personlige frihed.

Skrevet af John Wennerwald – Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

 

Deltag i debatten
Del.