Som vi tidligere har skrevet har Solrød i de sidste mange år været leveringsdytige i mange af de fodboldtalenter der har valgt at prøve deres talent af i større klubber. På trods af at nåleøjet bliver mindre og mindre, er det indtil videre lykkedes 3 Solrød drenge at holde Solrød fanen højt i dette tilfælde FCK på deres U17 liga hold. Det drejer sig om målmand Simon Rossil, Tobias Pedersen og Gabriel Johansen, som ligeledes alle 3 er en del af U17 og U16 bruttolandsholdet.

Netavisen mødte Simon Rossil efter han lige havde været med til at vinde 6-1 over FC Nordsjælland i U17 ligaen, Simon skiftede den 1. januar fra Brøndby IF til en 2 1/2 årig kontrakt med FC København, og lige siden skiftet har den stået på lutter sejre, over FC Nordsjælland (6-1), Randers (5-0) og hans gamle hold fra Brøndby IF (2-1).

“Hvordan var det at møde dine gamle holdkammerater fra Brøndby?”
Simon: Det var en speciel oplevelse, i den modsatte kamp i foråret var jeg med til at vinde 1-0 over FCK, i en kamp hvor jeg selv lavede straffe men reddede straffesparket og vi endte med at vinde 1-0. I min første officielle kamp for FCK skulle vi netop møde Brøndby IF, og nu fik jeg givet tilbage til mine nye klub og holdkammerater,  vi vandt 2-1 over Brøndby, det var en godt resultat og var med til for alvor, mentalt at komme videre.

“Hvordan synes du niveauet er på FCK holdet?”
Simon: Niveauet er vildt højt, der er rigtig mange individuelle kvaliteter som kan afgøre fodboldkampe. Vores hold er lige nu et af de allerbedste U17 hold i Danmark, hvis ikke det bedste, og vi går 100% efter guldet i år, og det har været superfedt at spille med mine 2 Solrød kammerater Tobias Pedersen og Gabriel Johansen, som begge gør det super godt. Det er helt unikt, at vi har 3 Solrød drenge på holdet.

“Hvordan mærker du forskellen på FCK og Brøndby?”
Simon: Det første jeg lagde mærke til i FCK var at tonen var noget hårdere end i Brøndby, noget jeg har savnet da jeg er et 100% konkurrencemenneske. I FCK får jeg direkte besked om jeg gør det godt eller skidt, hvilket jeg godt kan lide. Så er der styr på al logistik og materialer, vi mangler ikke noget i den retning. Og så er træningen meget professionel, der er styr på alle detaljer i træning og kamp. Kammeratskabet er super godt og vi kan mange gange selv finde de taktiske løsninger i vores indbyrdes snak.

“Hvad har været det hårdeste ved din fodboldkarriere?”
Det har nok været de gange hvor jeg selv følte at jeg var helt på toppen og leverede det ene resultat efter det andet, jeg præsterede bl.a 12 Clean Sheets i træk, men det var alligevel ikke nok til at jeg blev udtaget til bl.a U17 landsholdet, det ramte mig hårdt, men jeg har besluttet bare at knokle på, og lade være med at fokuserer på de ting jeg alligevel ikke kan gøre noget ved, og det har hjulpet mig til at blive endnu stærkere. Jeg synes også det har været hårdt at se store talenter blive sorteret fra, ikke nødvendigvis fordi de var dårlige.

“Hvad har den største oplevelse været?”
Som U13 spiller var jeg med til at vinde stævne i Tyskland hvor vi vandt stævnet over Hannover 96 i finalen, på vejen til finalen havde vi vundet over Wolfsburg, Borussia Dortmund, Scalke 04 mfl, jeg reddede 7 ud af 8 straffepark i semifinalen og finalen. Min første landskamp for U16 landsholdet hvor vi vandt 3-2 over Ungarn var også en kæmpe oplevelse, på trods af jeg var skadet efter at være faldet over et kaffebord inden kampen. Ellers har jeg mødt mange dygtige trænere og spillere som har været med til at gøre mig bedre og jeg er rigtig stolt over at min kammerat Mads Bidstrup, som er blevet solgt til Leipzig for 20 millioner var en del af min fodboldopvækst i de første år i Brøndby, hvor han tit kørte med os til træning. Så har også været superfedt at spille med mine skolekammerater fra Uglegaardsskolen i Ekstra Bladets skoleturnering, så jeg kunne vise mine venner hvad jeg kunne.

“Hvad vil du råde fremtidige Solrød spillere at gøre, for at nå til tops i fodbold?”
Simon: Det drejer sig først og fremmest om at tro på egne evner og være realistisk. Du skal være 100% sikker på at du har lyst til at bruge al din tid på på fodbold, jeg tager 2 gange om ugen afsted fra Solrød kl. 06:30 for at være med til morgentræning, derudover træner jeg 4-5 gange om ugen + kamp i weekenden, det skal man være indstillet på. Så skal du selvtræne en del og hele tiden gøre dig bedre end dine konkurrenter, ellers når du det aldrig. Din familie skal bakke op 100%, ellers virker det ikke, min familie har i lange perioder lagt hele deres liv om til fordel for min karriere og det har hjulpet mig i svære tider, min far er selv træner og det har været rart at kunne diskuterer og nørde fodbold med ham, du kommer ingen steder uden din familie er med hele vejen.

Der er ingen smutveje til toppen, og jeg har allerede set store talenter knække nakken pga. modgang og det har været med til at holde mig endnu mere skarp i forhold ti hvad jeg vil med mit fodbold. Det sidste er søvn og ordentlig mad, jeg er meget fokuseret på hvad jeg spiser og forsøger så godt så muligt at få den nødvendige søvn i en travl hverdag.

Men det allervigtigste, det skal være sjovt, og du skal have lysten til at blive bedre.

Kilde: Lotte Bøgevig

Deltag i debatten
Del.