13.757 kroner. Så meget blev der samlet ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling i Solrød Sogn søndag den 11. marts.

39 indsamlere var på gaden, og af dem var 31 konfirmander. De mange konfirmander betød, at antallet af indsamlere var rekordstort i Solrød.

Baggrunden for, at konfirmanderne to og to stemte dørklokker for at samle ind til mennesker i nød, var, at præst Carsten Mølgaard Hansen ville give dem praktisk erfaring med diakonalt arbejde.

Præst Carsten Mølgaard Hansen

”Det var fint at samle ind, og de fleste tog godt imod os. Vi gik i Egeparken, så vi har drønet op og ned af en masse trapper. Vi nåede 161 husstande på godt halvanden time, så det gik stærkt”, fortalte Oliver og Frederik fra 8.x på Munkekærskolen.

De to unge samlede 466,50 kr. ind og var godt tilfredse med resultatet. For Frederik var det første gang, at han samlede ind, mens Oliver tidligere har været frivillig ved Dansk Flygtningehjælps indsamling.

Andre nybegyndere, hvad indsamlinger angår, var Charlotte og børnene Lærke på seks og Mads på tre år. Mads var helt blåfrossen efter et par timer i klapvogn med en indsamlingsbøsse i hånden. Storesøster havde også fået en indsamlingsbøsse, og i alt samlede trekløveret 501 kr. ind.

Charlotte, Lærke og Mads samlede 501 kr. ind.

”Derhjemme har vi snakket om, at det ikke er alle mennesker i verden, der har penge til mad og tøj, og derfor besluttede vi at hjælpe med at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Vi har også talt om, hvor meget fattige mennesker kan få for de penge, som vi f.eks. bruger på fredagsslik, fortalte Charlotte.

”Jeg har taget tre mønter fra min sparebøsse, og for dem kan en familie købe en høne. Det synes jeg er meget godt, sagde Lærke, inden familien tog hjem med deres indsamlingsdiplom i hånden.

Det samlede landsresultat af Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling blev 11 millioner kr.

Kilde: Solrød Sogn

Deltag i debatten
Del.