Spændende foredrag ved Ole Sønnichsen på Solrød Bibliotek mandag d. 23. oktober kl. 19.00

Nogle drømte om en ny begyndelse med rigdom og lykke. Andre flygtede fra en fortid med kriminalitet eller ulykkelige begivenheder. Og andre igen håbede på, at de kunne føre en religiøs levevis, der ikke var plads til i Danmark. Men fælles for de 300.000 danskere – godt en tiendedel af den daværende befolkning – der fra 1850 til 1920 udvandrede til Amerika var, at de troede på et bedre liv på den anden side af Atlanterhavet, hvor de kunne få del i den amerikanske drøm om en ny begyndelse og social retfærdighed for alle.

Journalist og forfatter Ole Sønnichsen har skrevet det store værk ”Rejsen til Amerika”, der bygger på fem års research i udenlandske og danske arkiver.
Han giver os i foredraget mange spændende historier i ord og billeder. Der er fx historien om August Rasmussen, der i 1856 blev træt af herremandens pisk og den manglende stemmeret til tyendet på landet. Historien om Jens Jensen, der flygtede til Amerika med naboens datter, som han ikke måtte få, og blev en af landets mest berømte landskabsarkitekter. Og historien om Jens Weibye, der blev mormon og måtte rejse hundredvis af kilometer over prærien for at nå til Zion.

Udvandringen var et drama fyldt med knuste drømme, død, sygdomme og falske forhåbninger, men det er også en historie fyldt med lykke, kærlighed og store drømme, der går i opfyldelse.

Ole Sønnichsen bestseller-bøger bliver senere på efteråret vist på DR som en tv-dokumentar serie i tre afsnit.

Billetter til foredraget kan som sædvanligt købes via bibliotekets hjemmeside solbib.dk

Kilde: Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.