Solrød Kommune halter bagefter, når det gælder normeringen på daginstitutionsområdet. Det viser rapporten Dagtilbudsområdet – kortlægning af kommunernes personaleforbrug og strukturelle vilkår, som KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, udgav sidste år.

Rapporten viser, at Solrød ligger 3,0 procentpoint fra landsgennemsnittet, så der i kommunen er 6,6 børnehavebørn pr. ansat og 3,8 vuggestuebørn pr. ansat. Radikale Venstre foreslår derfor, at Solrød får ansat flere pædagoger, så vi mindst kan komme op på landsgennemsnittet.

»Hvis vi tager KORAs tal, mangler vi 18 pædagoger i kommunen. 18 ekstra pædagoger over de kommende fire år er da også vores minimumsmål,« siger Bo Nygaard Larsen, der er partiets byrådsmedlem og spidskandidat.

Men måske 18 ekstra pædagoger er for lidt. Tidligere i år vedtog regeringen sammen med blandt andre Radikale Venstre reformen Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet, der skal hæve kvaliteten i daginstitutionerne. Reformen, der over de kommende fire år vil koste 580 millioner kroner, vil blandt andet sikre sociale normeringer og en styrket pædagogisk læreplan.

»Det er en særdeles spændende reform, som jeg håber at være med til at implementere her i Solrød. Jeg tror på, at den vil styrke børnene og pædagogernes i forvejen høje faglige niveau,« siger Bo Nygaard Larsen.

Hvad reformen konkret kommer til at betyde i Solrød, ved han endnu ikke. Derfor har Radikale sammen med SF sikret sig, at der i 2018 bliver lavet en grundig analyse af behovet for flere pædagoger.

»Med en dugfrisk analyse i hånden kan vi bedre gå til forhandlingsbordet. Hvis 18 er for lidt, må der jo flere til. Anderledes kan det ikke være, for fokus må hele tiden være at give vores børn de bedste betingelser. Det er i institutionerne, at børnene for første gang mærker verden uden for, og det er her, at de for alvor begynder deres læring. Derfor skal vi sørge for, at der er dygtige voksne omkring dem – og at der er nok af dem,« siger Bo Nygaard Larsen.

Kilde: Radikale Venstre

Deltag i debatten
Del.