Der var godt gang i trommerne, da musikskolebandet, Drummer Band, tirsdag eftermiddag tog imod de mange pendlere med to små koncerter på Solrød Strand Station.

Hvis du pendlede med tog fra Solrød Strand Station mandag eftermiddag den 31. oktober, er du måske en af de mange, der blev mødt med stikker, trommer og rytmer på perronen.

Drummer Band fra Solrød Kommunale Musikskoles havde nemlig valgte at markere årets Spil Dansk dag med to små koncerter i det fri.

“Spil Dansk dag handler jo bl.a. om at brede musikken ud til så mange mennesker som muligt, så vi valgte at tage ud dér, hvor folk er, i stedet for at stå i en gymnastiksal et sted,” siger musikskoleleder Jens Engberg og fortsætter:

“Vi fik idéen om at spille på stationen, hvor der kommer mange folk på vej til og fra arbejde og skole, som så kunne få en rytme med på vejen. DSB var med på idéen, og så var det bare at gøre det.”

Solrød Drummer Band har været i gang i 4 år, og da flere af eleverne har været med hele vejen, har bandet efterhånden opbygget en sikker teknik og et godt sammenspil.  Bandet har to hold for henholdsvis begyndere og øvede, som både øver hver for sig og sammen, så de opbygger et fælles repertoire.

“Det virker rigtig godt. Begynderne får fred til at komme i gang i deres eget tempo, og når de spiller sammen med de mere garvede, får de tricks med på vejen foruden oplevelsen af, hvordan det kan lyde, når man har spillet nogle år,” siger Jens Engberg.

Solrød Drummer Bands repertoire er 100 procent originalt. Stykkerne er lavet af bandets instruktør, Bjørn Heebøll, som foruden at være underviser også er professionel trommeslager, der spiller med folk som Bisse og Niels Skousen. Men eleverne kan også selv have indflydelse på udformningen af musikken, så de får også erfaringer med at skabe musik.

Kilde: Mette Birkvald Sørensen

Deltag i debatten
Del.