Da Patienternes Pris blev uddelt for første gang var vinderen blandt hele 321 indstillinger Klinisk Onkologisk Ambulatorium, fra Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Nu gentager Sjællands Universitetshospital succesen.

-Sidste år fik vi nogle rigtig flotte indstillinger, og det var spændende at læse de mange gode og lærerige beretninger fra patienter og pårørende, der oplever at være i gode hænder på Sjællands Universitetshospital, siger Beth Lilja, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital.

-I år har vi ved udvælgelsen af indstillingerne fokus på den gode og nærværende dialog mellem vores personale og patienten. Vi vil gerne bruge Patienternes Pris til at anerkende, at vores personale gør et stort stykke arbejde for, at patienter og pårørende oplever, at de bliver mødt som et helt menneske, siger Beth Lilja.

Det er Sjællands Universitetshospitals Patientforum, der uddeler prisen. Vinderen udpeges af dommerkomiteen, som består af repræsentanter fra Patientforum og formandskabet ved Mette Storm Elner.

Dommerkomiteen vil i udvælgelsen blandt andet lægge vægt på følgende kriterier:

  • at der er en ligeværdig og respektfuld dialog mellem personalet og dig som patient eller pårørende
  • at personalet er nærværende, lyttende og spørgende
  • at patienten og den pårørende har mulighed for at spørge ind til behandlingen

Patienter og pårørende kan indstille et team, en enhed eller en afsnit på Sjællands Universitetshospital her: www.regionsjaelland.dk/patienternespris eller udfylde et postkort på hospitalet og aflevere det til personalet.

Sidste frist for at komme med kandidater til prisen er den 20. august 2017.

Vinderen af Patienternes Pris får 25.000 kroner, som skal bruges til at forbedre samarbejdet og dialogen med patienter og pårørende endnu mere.

Patienternes Pris uddeles den 14. september 2017 på Sjællands Universitetshospitals Patienttopmøde.

Deltag i debatten
Del.